Prostreno.cz

Jedlá soda jako prevence rakoviny

Používáte jedlou sodu? Jak často? Když se začalo mluvit o tom, že díky jejím alkalizujícím schopnostem působí proti onkologickým onemocněním, možná ji teď doma budete sypat na všechny strany!

Jedlá soda? Tu zná asi každý! Ostatně, tento prášek rozpustný ve vodě se běžně využívá jako součást kypřicích prášků do pečiva, změkčovadlo potravin, úklidový prostředek, kosmetický zlepšovák, pohlcovač nepříjemných pachů i náplň hasicích přístrojů. Skoro to budí dojem, že snad neexistuje situace, v níž by se na hydrogenuhličitan sodný nedalo spolehnout. A co teprve, když jde o zdraví!

Řešení banálních problémů i vážných komplikací

Soda bikarbona je osvědčený zachránce, když vás neočekávaně „navštíví“ bradavice. Vhod přichází také při nachlazení, kdy její roztok ulevuje od rýmy a bolesti v krku. Dále funguje jako prevence aft a uklidňuje podrážděnou pokožku, která bojuje s ekzémy, vyrážkami i svědivými projevy alergií. Stále častěji se objevují názory, že pomáhá i při infekcím močových cest, což z ní dělá léčebnou konkurenci běžně doporučovaných brusinek. Nelze opomenout ani to, že zastavuje pálení žáhy, neboť neutralizuje nadměrnou tvorbu žaludečních kyselin. S tím tak trochu souvisí její protirakovinné působení. O něm jste ještě neslyšeli?

Slibná naděje za pár korun

Nemoci, a to včetně těch onkologických, obecně vznikají tehdy, když se harmonické prostředí organismu vykloní z rovnováhy. Může to být důsledek nadbytku stresu, špatného jídelníčku, nutričních nedostatků, spánkové deprivace, kouření – reálných příčin bývá tolik, že jdou jen stěží vyjmenovat. Co se týká zmíněné rakoviny, tu může způsobit i nevyvážené pH těla, které mimo jiné přerušuje buněčnou aktivitu a oslabuje imunitu. Vrátíme-li se tedy zpět k jedlé sodě a jejím alkalizujícím schopnostem, jež pH systému dokážou obnovit, pak tento levný prášek skutečně představuje jistou prevenci. Alespoň podle odborníků, kteří tímto tvrzením do světa vypustili vítanou vlaštovku naděje.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7249593/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat