Prostreno.cz

Připravte se na léto s novou bikini-dietou

Jakmile se začne blížit léto, je potřeba zapracovat na postavě, kterou bude možné vystavit v bikinách. Abychom se zbavili přebytečných kil, není ale potřeba držet žádné přísné diety. S našimi tipy, jak kombinovat potraviny a dostatek pohybu, budou mizet sama.

Britský kardiolog Dr. Aseem Malthora je expert na téma nadváhy. Sám vyzkoušel středomořskou dietu, a ještě ji vylepšil. Teď sepsal knihu, jak během 21 dnů zhubnout, mít více energie a žít déle.

Dieta bez počítání kalorií

Při hubnutí jde především o to, jaké kalorie konzumujeme, proto počítání kalorií nemá žádný smysl. Vláknina a sacharidy z ovoce a zeleniny jsou dobré pro střeva a zabraňují vstřebávání glukozy. Škroby v průmyslově zpracovaných potravinách jako jsou chléb, těstoviny a rýže naopak odbouráme rychle, a tak vzniká permanentní hlad. Španělská studie ukázala, že středomořská dieta bohatá na tuky z olivového oleje, ořechů a plnotučných mléčných výrobků dokáže váhu prokazatelně snížit – a navíc předchází onemocněním jako je rakovina nebo infarkt.Jak tedy funguje bikini-dieta?

Optimalizujte metabolismus

Ráno si dopřejte sacharidy na dodání energie – například müsli nebo chléb s marmeládou, v poledne si dejte směs sacharidů a bílkovin (třeba těstoviny s masem) a večer vsaďte na bílkoviny.

Zredukujte svačinky

Jezte jen třikrát denně vždy s čtyřhodinovou přestávkou a na svačiny mezi hlavními jídly zapomeňte. Pokud nebudete žaludku dopřávat dostatek jídla, nebude moci zapnout signál sytosti a vy budete mít neustále hlad.

Zásoba zeleniny

Zeleninu zakomponujte do každého jídla. Najdete v nich nejenom sytou vlákninu, ale i také mnoho minerálních látek, které pozitivní ovlivňují metabolismus.

Dostatek tekutin

Tělo denně potřebuje alespoň 2 litry vody nebo neslazeného čaje. Po sportu si můžete dopřát nápoje na doplnění minerálů. Tabu naopak by měly být všechny slazené nápoje a alkohol.

Denní dávka pohybu

A samozřejmě bez sportu to nepůjde. Pravidelně zařaďte do svého cvičebního plánu plavání a posilovací cviky na břicho, nohy a zadeček. 





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat