Prostreno.cz

Dopřejte si zdravé pistácie každý den

Pistácie jsou neskutečně zdravé – a dokážou vám pomoci i při hubnutí. A to není všechno, proč tyhle malé zelené oříšky stojí za to, aby byly na vašem stole mnohem častěji.

Pistácie mají vysoký obsah vlákniny a jsou vynikajícím zdrojem bílkovin. Kromě důležitých antioxidantů v nich najdete také celou řadu vitaminů – B6, B3 a vitamin C, a minerálních látek jako jsou železo, hořčík, fosfor, mangan, selen nebo zinek. A jaké jsou další důvody pro jejich častou konzumaci?

Pomáhají při hubnutí

Možná se tomu dá jen těžko uvěřit, ale opravdu je to pravda. Ořechy sice obsahují velký podíl tuků, ale jsou to takzvané „zdravé – nenasycené tuky“, které jsou dobré nejen pro srdce a cévy, ale navíc ještě snižují hladinu cholesterolu a pomáhají tělu odbourat „nasycené tuky“. A jak potvrzuje vědecká studie z univerzity ve Washingtonu, dobré tuky umějí spalovat tukové zásoby.

Udrží zdravou kondici

Vysoký podíl antioxidantů má svoji výhodu – prospívají nejen našemu dobrému zdraví, ale zajistí navíc i krásnou, zářivou pleť. A díky své schopnosti zpomalovat proces stárnutí je to vlastně přírodní anti-aging-výrobek!

Podporují růst svalů

Už 30 gramů pistácií dokáže pokrýt doporučenou denní dávku bílkovin, což z nich dělá opravdu kvalitní zdroj. Bílkoviny tělo potřebuje jako životně důležitý prvek pro stavbu, funkci a metabolismus našich tkání. Jsou součástí každé buňky v těle a podílejí se na tvorbě a udržení svalové hmoty – v období růstu, během těhotenství i po sportu.

Jsou dobré pro naše oči

V těchto malých oříšcích je asi 13krát více karotenoidů, které chrání náš zrak, než v jiných ořeších.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat