Prostreno.cz

Rostlinná strava vám přinese celou řadu výhod

Nejde samozřejmě o to, abyste jedli jako králík celý den jenom salát. Strava založená výhradně na rostlinných potravinách má svoje přednosti a nabízí celou řadu možností – pokud to děláte správně.

Existuje mnoho diet, které slibují, že vám změní život i postavu. Rostlinná strava je ale jedna z nejlepších a je celá řada důvodů, proč byste ji měli rozhodně vyzkoušet.

Držet dietu není nikdy příliš snadné, a kromě toho to poslední dobou vypadá, že každý den se objeví nějaká nová. Ale většinou to trvá jen několik měsíců, než experti začnou prohlašovat, že dieta není pro zdraví nejlepší (jako například keto-dieta).

Rostlinná strava je způsob života

Je jednou z mnoha, která nám má pomoci dostat váhu pod kontrolu, získat více energie a zároveň snížit uhlíkovou stopu. A ačkoli jejím základem jsou rostliny, nejde opravdu o to, jíst ráno, v poledne a večer salát a bylinky ze zahrady. Je to rozmanitá strava, která obsahuje potraviny, které dodávají našemu zdraví a svalové hmotě základní živiny.

Co znamená rostlinná strava

Tenhle způsob výživy je veganský a spočívá v tom, zbavit se všech zvířecích výrobků, počínaje těmi očividnými jako je maso, drůbež, ryby, přes vejce a mléčné výrobky a medem konče. To, co člověk jíst může je naopak – celozrnné pečivo, ovoce a zelenina, luštěniny, ořechy a semínka.

Proč ji vyzkoušet

Podle názorů odborníků je rostlinná strava jedna z nejzdravějších diet, jaké si člověk dokáže představit. Je jedno, kdy s ní začnete, může vám pomoci předcházet mnoha onemocněním a celkově se cítit lépe. To ale neznamená, že byste se stali vegetariány nebo vegany a už si nikdy nedali maso nebo mléčné výrobky. Spíš jde o to, abyste jedli více rostlinné než živočišné stravy.

A podle údajů kliniky v Clevelandu se ukázalo, že převážně rostlinná strava může významně snížit riziko takových nemocí jako je onemocnění srdce, vysoký krevní tlak, cukrovka, onemocnění zažívacího traktu, rakovina tenkého nebo tlustého střeva.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat