Prostreno.cz

Výroba domácího hydratačního krému vůbec není složitá

Trocha kokosového oleje, gelu z aloe vera a jeden mixér. Víc k tomu, abyste si udělali vlastní omlazující krém, není třeba!

Máte suchou pleť, takže se bez hydratačního krému neobejdete? Ale jistě, jen pokožka, která je dostatečně zvlhčená, může být zdravá, krásná, bez vyrážek i otravného svědění. Jenže! Co když se stane, že vám takové kosmetické mazadlo dojde? Samozřejmě ve chvíli, kdy se to nejméně hodí, protože nemáte čas ani náladu vyrazit do drogerie pro nové. Nebojte se, není to žádná katastrofa. Vždyť si přece můžete udělat své vlastní.

Pozor, jde se na to!

Proč kupovat drahé krémy, když domácí výroba vůbec není složitá? Pokud máte základní přísady, což je velice pravděpodobné, do díla se klidně pusťte ihned. Jako první si přichystejte půl menšího šálku extra panenského kokosového oleje. Ten proniká hluboko do kůže a zanechává ji vláčnou a hebkou. Navíc obsahuje širokou škálu antioxidantů, které neutralizují účinky škodlivých volných radikálů, čímž zpomaluje biologický proces stárnutí. Jeho antifungální a antibakteriální vlastnosti také zastavují mikrobiální infekce. Olej je před vmícháním další nutné ingredience potřeba lehce vyšlehat v mixéru. Díky jeho nadýchané konzistenci se bude snadněji nanášet i vstřebávat. Co k němu?

Bezbarvá regenerační vzpruha

Zmíněný kuchyňský pomocník získávaný z kokosových jader si skvěle rozumí s aloí vera. Z několika šlahounů této oblíbené květinové dekorace vydlabejte tak tři polévkové lžíce gelu, který zapůsobí jako bohatý zdroj vitaminů a minerálů podporujících opravu poškozených buněk. Nabízí ale i složky, jež vymazávají pigmentové skvrny a zlepšují vzhled jizev. Už tímhle by mohl být domácí krém hotový – tedy po chvilkovém druhém mixování. V případě, že byste ho ale chtěli ještě o něco vylepšit, do něj přidejte pár kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje. Na kvalitu pleti má prokazatelný příznivý vliv třeba máta, heřmánek, rozmarýn nebo skořice. Výsledný produkt používejte tak, jak jste zvyklí.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat