Prostreno.cz

Tělo zešílí nadšením z měsíčního veganství

Už žádný grilovaný sýr, hamburger s hovězím ani pečené kuře. Rostlinná strava má neuvěřitelný účinek na lidské tělo. Co se stane, když se na 4 týdny stanete veganem? Počítejte s několika změnami, které si budete chtít užívat napořád!

Veganství je populárním životním stylem. Vegan odmítá jakékoli využívání živočišných produktů, z morálních, etických a ekologických důvodů se drží dál nejen od masa a ryb, ale i mléčných výrobků a vajec. Tak co jí? Luštěniny, obiloviny, ořechy, semena, ovoce, zeleninu, houby, bylinky, koření a výrobky z nich. Třeba vám tohle všechno taky přiroste k srdci. Zvlášť poté, co zjistíte, jak změna stravy z masité na rostlinnou ovlivní chod vašeho těla za pouhé čtyři týdny.

Snížení tělesné hmotnosti

Mnoho lidí, kteří přejdou na plně rostlinnou stravu, se diví, jak rychle hubnou. Je tomu tak proto, že mnoho rostlinných zdrojů bílkovin má méně kalorií než maso. Na druhou stranu život vegana není jednoduchý, zvlášť na cestách. Ne každá benzinová stanice je vybavená potravinami bez živočišných složek, stejně jako běžný obchod s potravinami. Vegan musí hodně předvídat a být připravený na to, že v některých případech nesežene to, co potřebuje.

Menší riziko chronických onemocnění

U veganů je prokázáno, že oproti příznivcům masa výrazně méně inklinují k chronickým onemocněním, ke kterým patří srdeční choroby, mozková mrtvice, rakovina, onemocnění dýchacích cest, cukrovka nebo Alzheimerova choroba.

Zvýšené potěšení z jídla

Chuťové pohárky, neotupělé umělý přísadami, éčky, různými stabilizátory, konzervanty a barvivy, mají z jídla o to větší radost. Vegan vnímá přirozené aroma rostlinných dobrot a víc si je užívá. Stačí být čtyři týdny bez živočišných produktů s vysokým obsahem soli, tuku a cukru a i vaše chutě se začnou měnit.

Víc energie

Jedna z nejúžasnějších věcí, kterou vegan po přechodu od masa k rostlinám registruje, je zvýšení energetické hladiny. Najednou už nepotřebuje hektolitry kávy a jiné povzbuzovače, které ho dřív udržovaly naživu.

Zářivější pleť bez pupínků

Zvlášť ženy si na veganské stravě pochvalují pozitivní změnu v souvislosti s pletí, jež je zářivější a zdravější. Kožní potíže se dávají na ústup, což je další důvod, proč se veganem stát aspoň na malou chvíli. Dokážete nebýt bez masa, ryb a vajec, nebo už je považujete za nezbytnou součást svého jídelníčku?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat