Prostreno.cz

Pitný režim ve znamení nejzdravějších nápojů

Chcete začít se zdravým životním stylem? Výborně! O důvod víc, proč místo slazených limonád pít více kokosové vody, zeleného čaje nebo džusu z granátového jablka!

Data Českého statistického úřadu uvádějí, že běžný Čech vypije přibližně 80 litrů slazených limonád ročně. Připadá vám to málo? Právě naopak. Jaké jsou účinky tohoto občerstvení a proč před ním odborníci tolik varují?

Cukrovka, nebo infarkt? I to se může stát

Poznatky americké studie, jejíž autorkou je lékařka a vědecká výzkumnice Amy Mullee, naznačují, že mezi konzumací sycených i nízkokalorických nápojů a výskytem civilizačních onemocnění existuje přímá souvislost. Podle této expertky může příjem jedné sklenice denně výrazně zvýšit riziko diabetu, kardiovaskulárních chorob a rakoviny tlustého střeva, stejně jako nadváhy či dokonce obezity. Takže ano, vyhnout se těmto tekutinám je vcelku dobrý nápad. Ale čím je nahradit, aby nebyla žízeň? Tyto nápoje jsou prý nezdravější na světě!

Kokosová voda jako skvělá vzpruha při cvičení

Nejen „obyčejná“ voda je vychvalovaná s tou největší úctou, i ta kokosová má báječné výhody! Doporučuje se hlavně sportovcům, neboť doplňuje „vypocené“ elektrolyty. Mezi experty se také proslýchá, že zastavuje předčasné stárnutí buněk, mírní bolesti hlavy a poskytuje ochranu před bakteriálními infekcemi. Co dalšího si dopřát plnými doušky?

Zelený čaj prospívá celému tělu

I zelený čaj bojuje proti mnoha chorobám. Tak proč si každý den nedat alespoň menší šálek? Vždyť zrychluje metabolismus a tlumí záněty, zatímco zlepšuje krevní oběh i stav zubů a dásní. Také reguluje škodlivý cholesterol a omlazuje pokožku.

Džus z granátového jablka, exotická chuťovka

Granátový džus se také jeví jako přínosný tekutý medikament. Věděli jste, že obsahuje složky, které omezují pravděpodobnost rakoviny plic? Nebo že příznivě působí na zrak, u čehož na sebe váže toxiny, takže napomáhá detoxikačním procesům? Při jeho koupi se však ujistěte, že v rukou držíte produkt, v němž není nadbytek přidaného cukru.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat