Prostreno.cz

Pro krásu a zdraví použijte jablečný ocet

Ocet už dávno není jen přísadou do salátové zálivky. Pokud jde o krásu a zdraví, je jablečný ocet takový univerzální genius. Víte, jak ho využít?

Jablečný ocet je přírodní zkrášlující prostředek, který je stejně účinný jako séra a krémy zvučných značek. A pokud si koupíte ocet český, podpoříte ještě místní produkci.

Čištění pleti

Je doslova zázrakem pro naši pleť, nehty a vlasy. Naše pleť po jeho použití září a je perfektně vypnutá. Jak si takovou čisticí masku vyrobit? Rozmíchejte dvě lžíce jablečného octa v litru vody. Po běžném očištění pleti naneste pomocí hadříku octovou vodu rovnoměrně po obličeji. Pak ji jemně osušte ručníkem.

Mimochodem – octovou vodu můžete použít i na oplachování celého těla.

Peeling

Jednou týdně je dobré odstranit odumřelé kožní buňky a oživit pleť peelingem. Naplňte misku vlažnou vodou a přidejte dvě lžíce jablečného octa. Na obličej si na dvě minuty položte namočený vlažný ručník, to vám otevře póry. Bavlněnou utěrku namočte do octové vody a položte na pleť. Utěrku zatěžkejte ještě vlhkým ručníkem a nechte obojí působit pět až deset minut. Potom obličej řádně opláchněte vodou, a ještě vydrhněte mokrým ručníkem. Tak se odumřelých šupinek zbavíte bez problémů.

Maska na vlasy

Chcete se zbavit mastných vlasů nebo lupů a těšit už jen z nádherné hřívy? Pak používejte jablečný ocet pro oplachování. Smíchejte dvě lžíce octa s jedním litrem vody. Nalijte směs na vlasy a dobře vmasírujte. Pro opravdu vynikající účinek už neoplachujte a nechte vlasy uschnout přirozeně na vzduchu.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat