Prostreno.cz

Přátelské potraviny s hormony štíhlosti

Rychle k postavě dle svých přání bez toho, aniž byste museli držet komplikovanou dietu? Opravdu to funguje, pokud probudíte svoje hormony štíhlosti. Protože čím více jich tělo vyrobí, tím rychleji kila zmizí. A přitom vám pomohou správné potraviny.

Díky stravě bohaté na bílkoviny a omega-3- mastné kyseliny, které jsou například hojně obsažené v lososu, aktivují látku leptin. Ten podporuje metabolismus a potlačuje apetit. Které další potraviny vám pomohou k postavě snů?

Losos podporuje metabolismus

Díky potravinám bohatým na bílkoviny a především omega-3-mastné kyseliny, které najdete především v lososu, sledích a makrele, se leptin, který spí v buňkách, aktivuje. Povzbudí metabolismus, takže se spálí mnohem více energie, a zároveň snižuje i pocit hladu. Dalším pomocníkem k uvolnění leptinu, je minerální látka zinek, který obsahuje kromě jiného hovězí maso a vlašské ořechy.  

Celozrnné pečivo proti náhlému hladu

Celozrnné pečivo a zelenina dodávají energii a udržují stabilní hladinu cukru v krvi. Díky tomu se cítíme dlouho sytí a spalování tuků může jet na plné obrátky. Opak štíhlého hormonu glukagonu – hormon tloušťky inzulin tak nemá žádnou šanci. Ale jinak je tomu u prázdných sacharidů, jako je bílá mouka a sladkosti. Ty vystřelí hladinu cukru rychle vzhůru a zanedlouho potom zase rychle klesá. Následkem je tak nával hladu a široké boky.

Citrony na tukové buňky

Jenom díky vitaminu C může tělo tvořit hormon noradrenalin, tak důležitý pro optimální spalování tuků. Tato látka pomáhá uvolňovat tuk z buněk. Opravdové bomby co se týče obsahu vitaminu C jsou šípky, rakytník, rybíz, petržel, paprika a brokolice.

Rajčata na noční hubnutí

Hormon spánku melatonin má pozitivní účinky na látkovou výměnu, která nám pomáhá s hubnutím. Obsažený je především v rajčatech, banánech a mandlích.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat