Prostreno.cz

Poznejte zajímavé benefity včelího pylu

Užívat včelí pyl jako doplněk stravy? To je pořádně velký krok k celkovému zdraví! Vždyť tento mocný produkt omlazuje tělo, tlumí bolesti, uklidňuje nervy a posiluje imunitu. Dobrý je i na trávení a vysoký tlak!

Včely mají v přírodě a ekologii nenahraditelné místo. A že nám dávají, i když ne zcela dobrovolně, jenom med a propolis? Ale kdepak, získat od nich můžeme i pyl, který má naprosto jedinečné složení a famózní účinky.

Elixír přímo zázračný

Včelí pyl je unikátní produkt, který je nepostradatelným zdrojem výživy pro všechny obyvatele úlu. Podle odborníků je i jeho malé množství velkým zdrojem cenných látek. Obsahuje 19 prospěšných mastných kyselin, z nichž některé vědci ještě nestihli ani pojmenovat. Nabízí také spoustu kvalitních bílkovin a vitaminy B, D, C, K, A i E. Nechybí v něm ani minerály, zejména vápník, fosfor a železo. Rovněž zprostředkovává enzymy, éterické oleje, fytonutrienty a sloučeniny s antibiotickými vlastnostmi. Všechny jmenované prvky blahodárně působí na lidský organismus, což z včelího pylu dělá vyhledávaný a doporučovaný doplněk stravy. Co jeho užívání přinese?

Ukázkové trávení i tlak

Experti zastávají názor, že uvedená potravina nesmírně podporuje imunitní i endokrinní systém. Dále pomáhá normalizovat krevní tlak, zlepšuje trávení, uklidňuje nervovou soustavu a zabraňuje kornatění tepen. Souběžně uvolňuje hleny a léčí dýchací cesty, zkvalitňuje spánek a zvyšuje prokrvení orgánů. Příznivě ovlivňuje i tvorbu červených krvinek, zmírňuje revmatické bolesti a urychluje hojení ran. Co dalšího má tenhle poklad v malíku?

Rychlejší rekonvalescence i čilé libido

Závěry studie, které v krátkém přehledu zveřejnil magazín Journal of the Science of Food and Agriculture, sdělují, že včelí pyl stimuluje veškeré léčebné procesy a omlazuje buňky, čímž přispívá k dlouhověkosti. Rovněž se z nich dozvídáme, že podněcuje látkovou výměnu, reguluje cholesterol a souvisí s čilým libidem i sexuální vitalitou. Na závěr se sluší dodat, že tento báječný multivitamin seženete na internetu i v některých lékárnách.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat