Prostreno.cz

První letošní jahody neznehodnoťte špatným mytím

Na pultech obchodů se objevují první jahody. Ano, všichni vědí, že jsou trochu kyselejší, ale nedočkavci a jejich příznivci jim to odpustí. Vždyť jsou symbolem začínajícího léta! Taky už se na ně těšíte? Pak se ujistěte o správné mycí technice, která je zbaví nežádoucích látek!

Existuje něco více letního, svěžího a šťavnatého, než je koš čerstvých jahod? Než se zakousnete do jednoho z těch voňavých kousků, zkontrolujte, že je tohle populární ovoce dokonale čisté. Zaprvé, jahody neumývejte, dokud nebudete připraveni je vařit, nebo jíst. Nasávají totiž do sebe vlhkost, takže když je dáte pod proud vody ihned, jakmile dorazíte domů, ale pak si jich den ani nevšimnete, mnohem rychleji se zkazí.

Pokud jsou jahody v bio kvalitě, stačí je opláchnout čistou vodou. Bohužel, ty z běžného obchodu jsou pěstovány konvenčně, tedy s použitím pesticidů. Ve skutečnosti jahody, broskve, celer, špenát a hrozny ze supermarketů patří k potravinám s největším pesticidním zatížením vůbec. Někdo je tak považuje na nejšpinavější a zdravotně nejzávadnější kusy z řad ovoce a zeleniny. Na ty pouhá voda nestačí.

Bílý ocet i jedlá soda

Chcete-li se špíny a chemikálií zbavit, naplňte velkou misku čtyřmi díly vody na jeden díl bílého octa. Jahody ponořte tak, aby z nádoby nevykukovaly, a nechte je zhruba 20 minut namáčet. Následně je důkladně opláchněte pod studenou vodou a osušte hadříkem nebo papírovými ručníky. Nebojte se, náznak octa zmizí, zůstane jen sladká chuť léta. Nemáte-li bílý ocet, sáhněte po jedné sodě.

Do mísy s vodou přidejte jednu vrchovatou polévkovou lžíci hydrogenuhličitanu sodného, rozmíchejte a dopřejte ovoci detoxikační lázeň – opět asi tak 15, 20 minut. Následně dobře omyjte pod tekoucí vodou. (Toto oplachování odstraní většinu zbytků pesticidů, které by se snad odvážily dál ohrožovat vaše zdraví.) Pak už se můžete těšit z přísunu vitaminu C a dalších živin, které pozitivně ovlivňují chod organismu.

Probuďte svůj milostný život!

Jahody jsou nápomocné při překyselení žaludku, chudokrevnosti, revmatismu i dně. Báječně chutnají a co víc, říká se o nich, že jsou ovocem lásky. Obsahují totiž značné procento zinku, minerálu, který je důležitý pro tvorbu testosteronu. A ten u obou pohlaví povzbuzuje sexuální touhu a křísí libido. Pokud tedy plánujete romantický večer se sladkou tečkou, ke skleničce bílého vína podávejte právě jahody. Podpoří krevní oběh v pohlavních orgánech a tím zvýší jejich vnímavost. V posteli si tak užijete jako nikdy předtím.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat