Prostreno.cz

Zhubněte s pomocí prostých brambor

Chcete zhubnout? S bramborami to není žádný problém. Brambory mají jen málo kalorií, zasytí na dlouho a jejich příprava má nekonečně mnoho variací. Takže i během diety můžete mít denně na talíři jinou lahůdku.

Možná se vám to příliš nezdá – jak byste mohli zhubnout díky konzumaci brambor? Přece jste doteď ze všech stran slyšeli, že po bramborách se naopak tloustne. Bramborová dieta je ale velmi oblíbená. V tomto případě totiž není žádný problém, zařadit ji do běžného dne. Navíc existuje spoustu chutných receptů, které doslova čekají na vyzkoušení.

Každý den brambory

Ve své nejčistší formě je ale dosti jednostranná. Pokud budete jíst jenom brambory, budete sice hubnout, ale ze zásob tuku ztratíte jen málo. Nesolené brambory odvodňují tělo, takže váha bude určitě ukazovat méně, ale takový úspěch má jen krátké trvání.

Brambory ano, ale vždy bez tuku

Důležité je proto během bramborové diety pít dostatek tekutin, abyste vyrovnali rozdíl ze ztráty. Skutečný smysl diety totiž není v tom, abyste ztratili co nejvíce tekutin, ale její předností je spíše to, že z brambor vykouzlíte mnoho báječných jídel, které neobsahují tuk. Ztráta hmotnosti je nakonec vždycky důsledkem celkově méně zkonzumovaného tuku než bramborami jako takovými. Ovšem jisté výhody mají – zasytí na dlouho a na 100 gramů připadá jen 70 kalorií.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8400280/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat