Prostreno.cz

Korejský ženšen má fascinující zdravotní účinky

Není ženšen jako ženšen? Přesně tak. Třeba ten korejský zlepšuje účinky očkování, což teď, v době pandemie, jistě oceníte. Skvěle působí i proti stresu, únavě, vysokému tlaku, zánětům a zapomnětlivosti!

Ženšen je jednou z nejznámějších orientálních bylin. Zmiňuje se o něm nejen ajurvédská, ale i tradiční asijská medicína, a to již zhruba čtyři tisíce let. Ačkoli existuje více druhů, za ten nejúčinnější se označuje červený ženšen korejský. Jeho jedinečnost spočívá v obsahu více jak 180 prospěšných látek, které nejrůznějšími způsoby pečují o fyzické a psychické blaho člověka. Na trhu je tento prostředek k mání jako prášek, kapsle i tinktura, proto si z možností užívání vybere skutečně každý. Co by mohl přinést konkrétně vám?

Stres? Tento pojem je mi cizí!

Korejský ženšen je mnoha odbornými studiemi hodnocen jako velice silný adaptogen. To znamená, že ve stresových situacích zvyšuje odolnost organismu a zlepšuje jeho schopnost odolávat nepříznivým podmínkám. Uklidňuje tedy při nervozitě a vyčerpání, přičemž nastoluje harmonickou rovnováhu, kterou nerozhází ani nekončící pracovní povinnosti, věčně nervózní šéf, zlobivé děti a protivný partner.

Neprůstřelná imunita i zmírnění zánětů

Odborníci upozorňují i na skutečnost, že některé složky zmíněného zázraku zabraňují chronickým zánětům, zatímco zvětšují antioxidační kapacitu buněk. Co z toho plyne? Samé dobré věci. Korejský poklad posiluje imunitní systém a preventivně chrání nejen před oxidačním stresem, ale i rakovinou, srdečními nemocemi, diabetem a Alzheimerovou chorobou. Rovněž se hovoří o tom, že podporuje účinky očkování. To je v době plošné vakcinace proti koronaviru zřejmě dost podstatná informace! Vhodný je pak pro obě pohlaví, neboť ženám snižuje příznaky menopauzy a muže brání před erektilní dysfunkcí.

Vybroušená paměť a stop alergii

Červený ženšen má velice příznivý vliv na kognitivní funkce, a to samozřejmě včetně paměti, koncentrace a samotného myšlení. Lidoví léčitelé i lékaři ho doporučují také na alergii, astma, revmatismus, lupenku, hormonální nerovnováhu, vysoký krevní tlak, plodnost a detoxikaci těla. Mimochodem, funguje i jako afrodiziakum. To jen kdyby náhodou…





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat