Prostreno.cz

Rozmanitý jídelníček je cestou k vysněné váze

Představte si situaci, kdy sice držíte dietu, ale s klidným svědomím si dopřáváte sladké batáty, fíky a datle. Nebo slané potraviny, o kterých se říká, že jsou při redukci váhy tabu. Je to sen? Kdepak, nová zeštíhlující realita!

Úbytku hmotnosti prokazatelně pomáhá pravidelný pohyb, zdravá štítná žláza, hormonální vyváženost a optimální pitný režim. A kupodivu také rozmanitý jídelníček! Čím je prý pestřejší, tím lepší podmínky pro hubnutí člověk má. Takže žádné hladovění, dopřejte si explozi chutí a vůbec se při tom neomezujte!

Dejte si to, co vás láká

Uznejte sami, logiku to má. Když budete jíst monotónně a omezeně, vaše tělo začne být nespokojené, což povede k přejídání a hledání potravin, kterých se vám nedostává. To je názor i americké poradkyně životního stylu a registrované výživové specialistky Deanny Minich.

„Ujistěte se, že ochutnáváte široké spektrum chutí každý den a nejlépe v každém jídle. Čerpejte sladkost prostřednictvím mrkve, batátů nebo hrušek. Kyselost zase z citrusových plodů a zelených jablek. Užijte si také dávku hořkosti z lilků a mandlí. Nezapomínejte ani na slané miso a mořské řasy,“ doporučuje výše jmenovaná odbornice. Podle ní právě rozmanitá jídla povzbudí štítnou žlázu k optimální funkci a doslova nabudí metabolismus. Nejrůznější čichové vjemy zase podpoří proces trávení. Pořád nějak nevěříte, že by tohle mohlo fungovat? Že je sladké při dietě povoleno?

Fakta posvěcená vědou

„Organismus přirozeně hledá rovnováhu, je to základ jeho biologie. Proto potřebuje všechny chutě, aby nestrádal. Je prokázáno, že třeba taková sladkost nás láká od narození. Když se jí v rámci hubnutí vzdáme, toužíme po ní dvojnásob. Neustále vyzívám své pacienty, aby do svého jídelníčku zařadili skromné množství datlí, fíků, sušených švestek a rozinek, stejně jako nějaká přírodní sladidla. Med nebo javorový sirup odráží i principy tradiční medicíny, ublížit tedy opravdu nemůže,“ vysvětluje nutriční terapeutka Deanna Minich. Co říkáte na tenhle nový fitness recept?

Zdroj: justnaturallyhealthy.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat