Prostreno.cz

Zdravé a dietní svačiny bez chuťového omrzení

Jste právě v zeštíhlujícím procesu? Možná to zní jako paradox, ale v žádném případě byste neměli hladovět. Nemáte chuť na svačinu v podobě hrstky ořechů, řeckého jogurtu s borůvkami nebo cottage sýru se skořicí a lněnými semínky?

Že kdo chce zhubnout, ten musí jíst jen tři jídla denně? To je pořádně velký omyl, kterému by se nemělo věřit. Potvrzují to nejen názory výživových poradců, ale i četné studie. Třeba ta, jejíž poznatky zveřejnil magazín Journal of the American Dietetic Association, prokázala, že lidé, kteří si kromě hlavních chodů dopřávají v průběhu dne i svačiny, mají nižší tělesnou hmotnost. Tedy samozřejmě oproti těm, kterým ustavičně kručí v břiše. Nějak vás nenapadá, na čem si pochutnat? Co říkáte na tohle občerstvení?

Ořechů se nemusíte bát

Říká se, že ořechy jsou příliš kalorické, proto se jim dietáři vyhýbají velkým obloukem. Je to ale zbytečná oběť. Mnoho výzkumů prokázalo, že jejich umírněná konzumace hubnutí naopak pomáhá. Ořechy poskytují dokonalou rovnováhu zdravých tuků, bílkovin a vlákniny. Také mají léčebný potenciál, neboť bývají spojovány se sníženým rizikem srdečních chorob, rakoviny a depresí. Dejte si hrst složenou z různých druhů, uspokojíte své chuťové buňky a tělo se jimi zasytí.

Řecký jogurt s borůvkami

Něco lahodného, prospěšného, a navíc i osvěžujícího? To je řecký jogurt, do něhož přidáte borůvky. Tahle svačinka má jen 150 kalorií, což je ideální množství. Ke všemu je báječným zdrojem draslíku, vápníku, proteinů a širokého spektra antioxidantů, jež pomáhají neutralizovat účinky škodlivých volných radikálů. Antioxidanty ve zmíněných sladkých fialových plodech prospívají také očím a přispívají k ochraně pokožky před UV zářením.

Sýr cottage se skořicí

Jste-li milovníkem sýrů, zařaďte do jídelníčku cottage, kterému to skvěle ladí se skořicí a lněnými semínky. Obě tyto jmenované přísady regulují hladinu cukru v krvi a zlepšují trávení, což je při redukci váhy žádoucí. Ovšem slibují i další výhody, kupříkladu navození hormonální rovnováhy, útlum zánětů či zpomalení biologického procesu stárnutí. Co se týká sýru cottage, ten je svatým grálem fitness stravy.

Zdroje: eatthis.com, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov, healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat