Prostreno.cz

Většina lidí má po jídle špatné návyky

Když se trochu přejíte, povolujete si opasek u kalhot? Zapíjíte oběd ledově vychlazenými tekutinami? Tak to není dobře. Především tedy pro vaše trávení, jemuž nesvědčí ani káva, kterou hlavní chod zakončíte!

Jídlo je dokonalým odrazem nejrůznějších kultur, chutí a zvyků. Vlastně, nejen jich. Stravovací návyky přímo souvisejí s naším zdravím a celkovou pohodou. Mnoho studií však ukazuje, že drtivá většina lidí se poté, co odloží příbor, zachová úplně špatně. Jaké hříchy vám plný žaludek neodpustí?

Voda je potřeba. Ale pozor na teplotu

Všichni víme, že pití dostatečného množství vody je naprosto nezbytné pro zachování trávicích procesů. Máte ve zvyku dopřávat si po vydatném obědě či večeři velkou sklenici ledové vody? Tak jistě, momentální letní klima k tomu přímo vybízí. Je to ale chyba! Tedy alespoň podle odborníků, kteří upozorňují, že pokud nejsou přijímané tekutiny v pokojové teplotě, mohou trávení naopak rapidně zpomalit, tudíž nahrávají pocitu těžkosti i nevolnosti. Dle jejich názoru by jimi měl člověk pokrm „spláchnout“ až po 45 minutách od pozření posledního sousta.

Káva? Ne, děkuji

Navzdory skutečnosti, že umírněná konzumace kávy a čajů přináší organismu jistě nesporná pozitiva, všechny výhody jsou podmíněny hlavně načasováním. Dávat si tyto nápoje bezprostředně po jídle se obvykle nedoporučuje. Složení jednoho i druhého prý snižuje vstřebávání železa až o 80 procent, přičemž omezuje i absorpci zinku, hořčíku a vápníku. Lékaři se tedy přiklánějí k tomu, že když už horké, voňavé občerstvení, tak minimálně hodinu po hlavním chodu.

Nepovolovat opasek prosím!

Kdo z nás si po nějaké větší porci nerozepnul knoflík u kalhot. Nebo alespoň trochu nepovolil pásek. I taková věc je ale prý fatální pochybení! Někteří experti se domnívají, že právě tento čin by v určitých případech mohl vést ke změně polohy orgánů, nebo dokonce k jejich deformaci. A také údajně nahrává bolestem v podbřišku. Zda si tuto radu vezmete k srdci, to už je na vás…

Zdroje: indiatimes.com, gulfnews.com, voj.news






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat