Prostreno.cz

Černý pepř napomáhá hubnutí i vlasům

Používáte při vaření pepř? A co dál? Vážně s ním ještě nebojujete proti celulitidě, pomalému růstu vlasů nebo lupům?

Černý pepř patří mezi celosvětově nejrozšířenější a nejvyhledávanější druhy koření. Proto se pepřovník pěstuje v mnoha tropických oblastech, aby si lidé jeho štiplavé aroma mohli náležitě užít. V kuchyni je skvělým parťákem při dochucování masa, ryb, studených i teplých omáček, salátů a polévek. Neudělá ostudu ani jako přísada do paštik, pomazánek a dresinků. Co když si ho ale začnete dávat na vlasy nebo pleť? A jak se s ním dá hubnout?

Co špetka, to podpora štíhlých křivek

Že se to nadbytečným kilům dá pěkně opepřit? O tom vůbec nepochybujte. Tato ingredience má ve svém složení i fytonutrienty, které urychlují metabolismus a s ním i rozpad tukových buněk. Také pomáhají tělu lépe vstřebávat přijímané živiny, takže z každého jídla dostanete to nejlepší, co můžete. Pepři se připisují i jiné dietní zásluhy – povzbuzuje detoxikaci organismu a zvyšuje produkci žaludečních šťáv. Dále rozšiřuje cévy, díky čemuž zlepšuje krevní oběh. A toho se dá skvěle využít proti jistému nechvalně známému nešvaru.

Peeling, který se nepáře s celulitidou 

Někomu se při zmínce o letní dovolené vybaví moře a koupání, jinému celulitida. I na pomerančovou kůži ale tenhle štiplavý zázrak, jež byl využíván už ve starověku, zabírá! Přidejte ho do domácího peelingu z mořské soli a olivového oleje. Směsí si pravidelně masírujte zasažené oblasti, pozitivních změn se dočkáte co nevidět. A když už budete v tom zkrášlování…

Vlasy rostou jako divé

Trápí vás pomalý růst vlasů, jejich nadměrné vypadávání, lupy nebo snad nedostatek objemu? Řešení se skrývá v pepřové kořence. Toto dochucovadlo se dá spojit s mlékem i medem, záleží na tom, co je vám příjemnější. V obou případech se aplikuje na pokožku hlavy, nechá chvíli působit a poté smývá. Tento zlepšovák poslouží i v péči o pleť, neboť zpomaluje tvorbu vrásek a přispívá k léčbě akné a vyrážek.

Zdroje: femina.in, indiatoday.in





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat