Prostreno.cz

Citron v kombinaci s olivovým olejem pomáhá na spoustu neduhů

Spojit citronovou šťávu s olejem, který většinou používáte při přípravě pokrmů studené kuchyně? To vůbec není špatný nápad. Směs zajímavé vůně ulevuje od revmatických bolestí i zácpy, zatímco posiluje imunitu a reguluje cholesterol.

Vodu s citronem pije po ránu kdekdo. A podle odborníků dobře dělá! Vždyť se o tomto žlutém plodu říká, že patří mezi nejzdravější potraviny na světě. Stejnou pověst má ale i olivový olej, tak proč tyto přírodní dary nesmíchat dohromady a nevychutnat si jejich benefity ve dvojnásobné síle? Lidoví léčitelé na tuto zvláštní kombinaci nedají dopustit. Prý pomáhá na tyto neduhy!

Oslabená imunita už vás trápit nebude

Spojení citronu a oliv představuje báječný způsob, jak eliminovat toxiny nahromaděné v organismu, což povzbudí obranyschopnost. Tato „chuťovka“ nabízí nejen dávku vitaminů C, A, B a E, poskytuje i spoustu zinku, hořčíku, vápníku, fosforu, bílkovin a kyseliny listové. Přidejte pár kyselých kapek do kuchyňské mazlavé ingredience a dopřejte si malého „panáčka“ pro velké zdraví!

Vysokému cholesterolu odzvonilo

Jistá studie provedená španělskými vědci prokázala, že konzumace potravin bohatých na antioxidanty pomáhá odstraňovat přebytečný škodlivý cholesterol v krevním řečišti, čímž chrání kardiovaskulární systém a zabraňuje jeho nemocem. Kolik že antioxidantů načerpáte z „citronového oleje“? Málo jich rozhodně není. Vysoká dávka jmenovaných prospěšných sloučenin přijde k duhu i jinak…

Konec nepříjemné zácpě

Lékaři často upozorňují na to, že vyprázdnění střev alespoň jednou denně je pro optimální chod tělesných funkcí nesmírně důležité. Jenže co když se v této sféře objeví problémy a střeva si postaví hlavu? Pak je čas na zmíněný medikament, který právě díky antioxidantům a projímavým účinkům situaci neprodleně napraví, přičemž urychlí metabolismus.

Úleva od revmatické bolesti

Léčivo připravené ze dvou popisovaných přísad je doporučováno i jedincům, kteří jsou sužováni bolestmi způsobenými revmatoidní artritidou. Je to proto, že má silné protizánětlivé vlastnosti. Sluší se dodat, že jeho obsažené složky také podporují rozpouštění ledvinových kamenů. Jediná zásada? Ideální čas užívání je vždy ráno, a to na lačný žaludek.

Zdroje: www.1mhealthtips.com, www.limoneira.com, wwww.oliventuresinc.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat