Prostreno.cz

Okurkový olej pečuje o každý typ pleti

Jak se zbavit odumřelých kožních buněk, akné, tmavých kruhů pod očima, nevzhledných jizev i lupů? To je přece snadné. Rozšiřte svůj arzenál kosmetických produktů o okurkový olej! Ten vás k tomu všemu navíc i omladí.

Jistě se shodneme, že okurka je naprosto běžnou zeleninou. Co ale z ní získaný olej? O něm se zase tak často nemluví. Respektive skoro vůbec! Lisuje se z okurkových semen, čímž vzniká jedinečný kosmetický produkt s báječnými účinky. Jakými způsoby zlepšuje vizáž a proč si ho oblíbíte?

Co kapka, to záruka hebké pokožky

Tento olej je bohatý na tokoferoly a tokotrienoly – organické sloučeniny rozpustné v tucích, které se souhrnně označují jako vitamin E. Díky tomu snižuje záněty a uklidňuje podráždění, přičemž zachovává pokožku hebkou, pružnou i vláčnou. Jeho lehká konzistence umožňuje snadné nanášení, samozřejmostí je i svěží vůně a rychlá vstřebatelnost, jež nezanechává mastný film. Vhodný je pak pro všechny typy pleti.

Zpomalení vrásek i ochrana před UV

Okurkový mazlavý zlepšovák zprostředkovává i antioxidanty a prospěšné mastné kyseliny, kterými se „natřete“ s velkým potěšením. Kromě toho, že pokožku hydratují, bojují i proti volným radikálům a tvorbě vrásek, protože stimulují produkci kolagenu. Zároveň poskytují ochranu před škodlivými UV paprsky a zmírňují ekzémy a dermatitidu.

Stop akné? Zajisté!

Pokud vás už akné připravuje o nervy, může být tento jedinečný produkt spásným řešením. Vyniká totiž protizánětlivým působením, zatímco pomáhá regulovat kožní maz, čistí póry a odstraňuje odumřelé kožní buňky. Nelze mu odepřít ani to, že umazává pigmentové skvrny i tmavé kruhy pod očima. Také zlepšuje vzhled jizev, což se jistě hodí.

Krásné vlasy bez lupů, které rychle rostou

Okurkový olej poslouží i jako maska na vlasy, jejíž ideální doba působení je okolo deseti minut. Co všechno dokáže? Zastavuje tvorbu lupů i nadměrné vypadávání. Dále urychluje růst, protože vyživuje vlasové folikuly. Hřívu činí odolnější vůči nepříznivým vnějším vlivům, přičemž zaceluje rozdvojené konečky, usnadňuje rozčesávání a dodává lesk.

Zdroje: munskin.com, girliciousbeauty.com, beautyanswered.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat