Prostreno.cz

Potraviny pro letní detoxikaci těla

Jste unavení a bez nálady? Pokud pátráte po příčině, může to být známka toxinů, se kterými si tělo už neví rady. Naštěstí je tu náprava v podobě pampelišky, grapefruitu nebo brokolice!

Strava plná nepřirozených chemikálií, nedostatek pohybu, konzumace alkoholu, kouření, stres i spánková deprivace. To jsou asi nejčastěji zmiňované faktory, které zahlcují tělo toxiny. Tyto nebezpečné látky nejenže způsobují únavu, oslabují také imunitu, zhoršují činnost orgánů a zvyšují riziko mnoha chronických onemocnění.

Nečekejte, až se nemoc přihlásí

Chcete tomu předejít? Proveďte čas od času detoxikaci. Jejím cílem je odstranění nahromaděných škodlivin, čímž se organismu ve všech směrech uleví. Projeví se to lepší kondicí, náladou, trávením, obranyschopností i kvalitou pokožky! A že se při tomto očistném procesu musí hladovět? Vůbec ne. Do odlehčeného jídelníčku zařaďte tyto potraviny, které jsou podle odborníků spolehliví vymítači toho, co do systému nepatří.

Pampeliška není plevel

Smetanka lékařská má v alternativní medicíně své nezastupitelné místo. Podporuje totiž detoxikační procesy, příznivě působí na jaterní funkce a napravuje poruchy metabolismu. Doporučuje se však z jiných důvodů. Věděli jste, že zabraňuje zadržování tekutin a tím i tvorbě otoků? Nebo že velkou měrou přispívá k léčbě křečových žil, akné a vyrážek, přičemž snižuje pravděpodobnost rakoviny? Nelze opomenout ani to, že pomáhá rozpouštět ledvinové kameny a zmírňuje příznaky premenstruačního syndromu. Takže ne, pampeliška rozhodně není plevel!

Grapefruit se vážně nezdá

Někteří lékaři zastávají názor, že pokud jde o likvidaci nežádoucích toxinů, patří grapefruit na seznam nejspolehlivějších prostředků vůbec. Kdo by to byl řekl, že? Je to dáno tím, že obsahuje spoustu vlákniny a skutečně široký komplex antioxidantů. Těch je v něm vlastně tolik, že před ním jablka, brusinky, pomeranče i granátová jablka blednou závistí.

Brokolici jezte klidně po kilech

Dalším možná překvapivým spojencem je brokolice. Protože vykazuje minimální podíl kalorií, dá se jíst takřka v neomezeném množství. I ona spouští detoxikační úklid v těle, při kterém navíc vyladí i hladinu škodlivého cholesterolu. Mohou za to její fytonutrienty, jež souběžně normalizují krevní tlak, zlepšují pružnost cév a navozují hormonální rovnováhu.

Zdroje: wellnessbin.com, eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat