Prostreno.cz

Krvácení z nosu se dá rychle zastavit pomocí domácích prostředků

Teče vám z nosu krev? Možná za to může úraz, možná vás tak tělo varuje, že máte vysoký krevní tlak. Buď jak buď, připravte si kostku ledu, sklenici vody, sůl a cibuli!

Samovolné krvácení z nosu? To je stav, se kterým se čas od času setká skoro každý. A jakpak by ne, příčin téhle nepříjemnosti totiž není málo. Za tu nejčastější se považuje mechanické podráždění, které poškodí tenké cévky ve stěnách nosní dutiny. Co dalšího je na seznamu strůjců?

Nic se neděje jen tak

Zahraniční server healthline.com uvádí, že mezi obvyklé důvody patří i zlomenina nosu, přítomnost cizího tělesa, úraz v obličeji, psychické trauma, migréna nebo alergická rýma. Rovněž zmiňuje nachlazení, arteriální hypertenzi, deformitu nosní přepážky, trombocytopenii (snížený počet krevních destiček) a poruchy srážlivosti krve. Čím lze patálii, kterou mnohdy doprovází zmatenost, točení hlavy a mdloby, co nejrychleji zastavit? Vsaďte na přírodní prostředky a babské rady. Tyhle fungují celá desetiletí!

Sůl je vážně nad zlato

O soli nemají odborníci nejlepší mínění, protože dle jejich názoru si jejím nadměrným množstvím moderní populace zadělává na spoustu zdravotních komplikací. Pořád jsou ale situace, kdy toto ochucovadlo může pomoci. A tohle je jedna z nich! Rozmíchejte špetku soli v polovině šálku vlažné vody a takto připravené „kapky“ nechte vychladit v lednici. Následně trochu roztoku „pošlete“ do obou nosních dírek. Za chvilku bude po starosti!

Nepodceňujte cibulovou šťávu

Že šťáva z cibule prospívá pleti i vlasům, to se všeobecně ví. Slyšeli jste ale o tom, že tento zázračný medikament zastavuje krvácení z nosu? Jednoduše v něm namočte vatový tampon a opatrně vložte do nosu. Samozřejmě jen tak hluboko, abyste ho za tři až čtyři minuty bez obtíží vytáhli.

Led jako řešení za hubičku

Kostka ledu přiložená na nosní přepážku? I to vyřeší váš červený problém. A to takřka okamžitě! Zejména tehdy, když u toho ještě budete popíjet ledovou vodu. No vidíte, i ze složitých situací jde snadno „vybruslit“.

Zdroje: www.nhsinform.scot/illnesses-and-conditions/ears-nose-and-throat/nosebleed - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat