Prostreno.cz

Křečové žíly i žaludeční potíže vyléčí mochna husí

Nevíte, co s volným časem? Můžete si dopřát uklidňující procházku a cestou zjistit, kde roste mochna husí. Mít ji doma se vážně vyplatí! Pomáhá na nevolnost, bolest zubů, záněty spojivek i ledvinové kameny.

Husí nožka, žlutka, stříbrníček nebo námožníček. I takové lidové názvy má mochna husí, která pravděpodobně pochází z jihovýchodní Asie. V současné době se vyskytuje na celé severní polokouli a Česká republika naštěstí není výjimkou. Kde na tuto zázračnou rostlinu narazíte a jaké její účinky vás překvapí nejvíce?

Zdroj moudrosti a pevného zdraví

Mochna husí roste u okrajů cest a silnic, dále pak na pastvinách, v příkopech a u břehů potoků. Často vytváří husté kobercové porosty, takže ji nelze přehlédnout. Její kořen se sbírá nejen v září, ale i v říjnu a listopadu, tudíž máte ještě spoustu času. Nicméně, čím dříve ho v přírodě „ulovíte“, tím dříve ho i nasušíte a můžete si užívat jeho fantastických léčebných schopností. Kdysi se věřilo, že mochna člověku přičaruje výřečnost, moudrost, lásku a ochranu. Co je na tom pravdy, těžko soudit. Tyto výhody má ale určitě…

Stop průjmu a křečím břicha

Příznivci alternativních postupů jinak zvaný stříbrníček doporučují při žaludečních potížích a průjmových onemocněních. Uplatní se však i při bolestivé menstruaci, neboť tlumí břišní i svalové křeče. Obecně je ale vhodným medikamentem na gynekologické potíže a vaginální výtoky, její hojivé působení přichází vhod také při ledvinových a žlučových kamenech, stejně jako při bolesti zubů. Četné vědecké studie potvrzují, že mochna mívá velice příznivý efekt i při chronických onemocněních, přičemž léčí jejich příčiny a zmírňuje symptomy. Zabírá také na záněty průdušek, zatímco zlepšuje činnost kardiovaskulárního systému a podporuje imunitní systém. Jak je to s vnějším využitím?

Vyzrajte na ekzémy a křečové žíly

Ve formě obkladů tento poklad urychluje hojení ran. Ocení ho také jedinci s křečovými žilami i rozšířenými cévami v obličeji. Dále uvolňuje napjaté svaly a uklidňuje pokožku při svědivých vyrážkách a ekzémech. Plusové body získává v boji s hemoroidy, afty a záněty spojivek.

Zdroje: rxlist.com, naturalmedicinalherbs.net





Celkem 4 komentářů

Murnikovakamila
05.09.2021
Murnikovakamila
05.09.2021
Murnikovakamila
05.09.2021
sarlota
05.09.2021

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat