Komentáře k článku

Ivona Beranová 11.10.2021

Poznala jsem to sama na sobě, skutečně bezlepku a cukru, mě nebolí klouby. Přesto někdy neoodolám a pak si nadávám.

Kewin 11.10.2021

Bez lepku a mleka jsem 5 mesic a super... Je to sice narocnejsi na pripravu a financne, ale vysledek stoji za to. Velke procisteni strrv a tim i redukce vahy bez diet!

Josef Kewin 12.10.2021

Jen mě zajima jak jste zjistil to pročištění střev? Redukce váhy? No jasně když se jí omezené množství bez prezirani. Tomuto nevěřím a vlastní zkušenost mi stačila velice krátká na to abych věděl že... Módní trend . Pokud nemusím budu jist vše

Giocontina@seznam.cz 11.10.2021

Jen k nabídce bezlepkové stravování: v obchodech všeho velice málo nebo nic, ceny značné, v restauracích téměř nic nebo ani nevědí, co to znamená.

Anna 11.10.2021

Partner musí bezlep.dietu.Oba jíme stejná jídla.Zjistila jsem,že pomalu jdou kg dolů i hlavně i na objem.On i já jsme spokojeni.

Siraellen 11.10.2021

ráda bych vyzkoušela

Ludmila 11.10.2021

Co bych dala za to, abych nemusela jíst bezlepkově.......

Mirka Ludmila 11.10.2021

Přesně tak....mám celiakii a jsem z toho omezeného a na přípravu i finance náročného stravování vyřízená. Navíc vzniká problém s dovolenou, málokde najdete hotely kde vám udělají bezlepkové stravování. Posezení či návštěvy jsou problém, protože si nikde nic nedáte. Já mám i těžkou IL, takže řeším i stopy mléka. Musím vše jen na rostlinné bázi. Na malém okresním městě vás to odsoudí ke stravování jen v domácích podmínkách. Najít i byť jen kavárnu kde vám udělají latté s rostlinným mlékem a k tomu bezl zákusek je můj sen. Každé pozvání na oběd či večeři je trauma, protože najít něco bez lepku, mléka je potíž...obsluha vám nezaručí, že to není kontaminované. Se slzou v oku vzpomínám na roky kdy jsem žila normálně.

Josef Ludmila 12.10.2021

Tohle vzkazte všem propagatorum této dost brutální a drahé diety. Pokud jsem zdravý budu jist vše člověk je vsezravec a omezení jednostranné upravení jídelníčku nepřinese dlouhodobě nic dobrého.

Libuše Ludmila 14.10.2021

Vzkaz pro Mirku...Pokud někdy zavítáte do jihočeského Písku, pak se stavte u nás. Restauraci DO NEBE najdete v parku - Palackého sady 68. Vaříme a pečeme pouze bezlepkově. Kávu si u nás můžete dát s bezlaktozovým, mandlovým nebo sojovým mlékem a zákusky bez laktozy nejsou problém. Do Nebe Písek @donebepisek · Bezlepková restaurace

X 11.10.2021

Kdeze je ten velky vyber? Ani v supermarketu, ani v restauraci! A chut? Autor by si to mel prvni zkusit

Capina X 12.10.2021

Souhlasím. Nabídka těchto potravin je slabá, chuť hrozná a ceny astronomické

Anulka X 18.10.2021

Přesně tak,autor neví na o čem píše!A pokud ani netrpí celiakii,tak to nemusí ani poznat. Já se ptala v menším obchodě,jestli mají něco bez lepku a paní prodavačka mi nabídla musli tyčinky s lepkem, protože vůbec nevěděla o co jde,řekla mi aha vy hledáte zdravou výživu,tady máme celý koutek bez lepku,jo měli tam koutek s musli,nebo žitnou moukou rozhodně tam neměli ale nic bez lepku!!!🙁. V restauraci mám opravdu problém abych sehnala bezlepkové jidlo a bylo ještě bez laktózy...to jsou specializované restaurace,kterých je dnes více,než před lety,ale žádná sláva.To co napsala autorka je blábol,smíchaný jablka s hruškama a udělala z toho švestkový kompot asi tak.

Miloslava 11.10.2021

Pokud ji nedodržují msm problémy

Jarka Syrová 11.10.2021

Vyzkoušela jsem jen proto, že vnučka onemocněla touto nemocí a tak vaříme, pečeme, zkoušíme různé recepty. Je fakt, že už se toho dá hodně koupit, ale je to poměrně dost drahé a někdy také nepoživatelné. Např. rohlík za 20 Kč a dobrý tedy není,chleby také žádná hitparáda.. Tak pečeme a pečeme..

Jarka Syrová 11.10.2021

Dieta

xena 11.10.2021

ano, má výhody pro ty co trpí celikalijí, ale je to příšerně drahé a stát těmto lidem vůbec nepomáhá, jinak si myslím že bezlepkové stravování pro zdravé je zbytečné, je to taková zbytečná moda, od chvíle co se člověk postavil na zadní, jsme lovci a sběrači , pokud to není nutné, měli bychom jíst vše co je v naší kotlině obvyklé, ale nepřežírat se

Anulka xena 18.10.2021

Souhlasím s Vami

Věra maskova 12.10.2021

Mám syna alergie na lepek,vím co to znamená

Klara 12.10.2021

Bez lepku, cukru a mleka jsem 13 let a moc spokojena, vaha 23 kg dolu, zmizely alergie, rymy, nosni polypy, zanety dutin a gynekologicke potize, nadymani a bolesti bricha. Varim z prirozene bezlep surovin, a to neni drahe.

Marcela Daňková 12.10.2021

Mám bezlepkovou dietu tak vím jaké to je

Josef 12.10.2021

Dříve se jedlo vše, smazilo se na sádle maso bylo jednou max dvakrát týdně jinak obiloviny rýže pohanka jahly a další dobroty samozřejmě brambory na tisíc způsobu a jak se dobře žilo. Dnes je to samý zákaz omezeni nařízení doporučení a poradny jídlo oby člověk pohlédl

Flora Josef 13.10.2021

To je přesně ono, dříve. Před průmyslovou revolucí, se z pšeničné mouky peklo jen na velké svátky. Vánoce, Velikonoce, Masopust. Tedy tak čtyřikrát do roka.... Jedlo se to co bylo zrovna v sezoně. Kolik znáte dnes lidí co jedí kvaskovy chleba, nebo pohanku a jahli??

Capina 12.10.2021

Mám dietu bez lepku a ještě bez laktózy a bez vajec. Pečení pečiva mi stále dělá problémy... A hotového se s touto kombinací nic moc nekoupí....

Kateřina 12.10.2021

Asi jsem výjimečná 😀 od malička trpím celiakií a se všemi zmiňovanými plusy mám naopak problémy 😀

Soňa 13.10.2021

Syn má bezlepkovou od mala a blíží se k pubertě a když za den sní chléb za 89kc a nepočítám oběd atd.... Tak nás to doma pěkně rujnuje, chuť hrozná a tak drahé. Jsem zvědavá na ty ceny po nynějším zdražování 😵

Dan Soňa 19.10.2021

. .utvorte skladbu stravy tak ,aby obsahovala co nejmin chleba....nebo si pecte pecivo sama..mouky (pohankova,kukuricna,ryzova)se daji koupit za rozumny peniz a nestoji to takove hrozne penize jako kdyz koupite hotove pecivo v bezlepkovych ,predrazenych obchodech..da se jist bezlepkove i lacino...jen to chce improvizovat a premyslet..mluvim z vlastni zkusenosti,protoze bezlepkoviu dietu musim drzet ze zdrav.duvodu...

Jirina 13.10.2021

Určitě to vyzkouším 🤗🤗

Ali 13.10.2021

Nesťažujte si na ponuku. Syn je BZL už 20 rokov a dnešná ponuka sa nedá porovnať s časom okolo roku 2000. Je podstatne bohatšia. A ceny? Všetko sa dá, ak hospodárne stravu pripraví doma. Vonku prirodzene BZL strava a dá sa.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat