Prostreno.cz

Plastové krabičky od zmrzliny rozhodně dál nepoužívejte

Mnoho z nás využívá prázdné krabičky od zmrzliny k uchování jiných potravin. Nakonec recyklace je přece potřeba! Škodíte tak ale svému zdraví.

Hromadí se vám v kuchyni prázdné plastové krabičky od zmrzliny? K prázdnému obalu od vanilkové zmrzliny přibude ještě čerstvý od čokoládové, a protože maminka má nejradši jahodovou, další prázdný obal je na cestě do skříně, šuplíku nebo poličky. Protože se přece všichni snažíme žít co možná nejudržitelnějším způsobem, prázdné krabičky nevyhazujeme. Používáme je dál na uchování zbytků od oběda nebo na svačinku na výlet. Super nápad! Na který byste ale měli zapomenout…

Jednorázové plasty vyhoďte

Jednorázové obaly jsou vyrobeny pro speciální potraviny a určeny pouze na jedno použití. Proto nejsou kelímky od jogurtu, krabičky od rostlinného másla a zmrzliny nebo dalších podobných určené pro další použití, například zamrazování nebo ohřívání v mikrovlnce. Z plastových obalů se mohou do potravin dostat nezdravé chemikálie, a to platí především pro horké a tučné potraviny. Ale ani koláče nebo ovoce se nedoporučuje v nich skladovat, i když je riziko přechodu chemikálií menší než u horké a mastné polévky.

Jak uchovávat potraviny zdravě

Pokud jste propadli „krabičkovému šílenství“, pokuste se potraviny uchovávat co nejzdravějším způsobem. První a nejzásadnější věc je – nepoužívat plastové obaly. Mnohem lepší je ocel, sklo nebo porcelán.

Pokud chcete žít udržitelným způsobem, pak nakupujte potraviny balené v kartonu než v plastu. Ale pokud se vám doma kupí celá hromada krabiček, nemusíte je hned vyhodit. Můžete je použít například na tvoření s dětmi nebo jako krabičky na drobnosti. Můžete z nich vyrobit adventní kalendář, který každý rok jen nově naplníte.

Zdroj: www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0045653520309802?via%3Dihub - celý článek, názor autora






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat