Prostreno.cz

Detoxikujte játra a očistěte tak celý organismus

Alkohol, tučné jídlo nebo léky naše játra zatěžují. A přitom je můžete detoxikovat velmi jednoduchými opatřeními. Která to jsou?

Játra hrají při detoxikaci organismu hlavní roli. Játra totiž odbourávají a odvádějí škodlivé látky. Pokud jsou přetížená, projevuje se to například únavou, bolestmi hlavy, vyrážkou nebo nadýmáním. A kdo svým játrům dlouhodobě a s přemírou dodává jedy jako alkohol nebo léky, tomu hrozí vážná onemocnění. Ale existují naštěstí tipy na očištění organismu.

Žádný fast-food

Hotové výrobky a silně zpracované potraviny obsahují většinou hodně tuku a cukru. A další přídatné látky mohou játra nadměrně zatěžovat. Proto vařte kdykoli, kdy to je půjde, sami doma za využití čerstvých průmyslově nezpracovaných potravin. Tím svoje játra ochráníte.

Vzdejte se alkoholu

Alkohol je pro játra jed číslo jedna. Přestat s jeho konzumací je proto nejlepší způsob detoxikace. Ideální náhradou alkoholických nápojů je voda. Ale také ředěné ovocné džusy nebo čaje dokážou vyplavit škodlivé látky a vyčistit zevnitř.

Jezte v klidu

Jídlo ve spěchu nebo stresu vede často k tomu, že sníme více než potřebujeme. Tím nepřetěžujeme jenom žaludek, ale i játra. Jezte, jen když budete mít opravdu hlad a přestaňte, když budete sytí. Pokud budete jíst pomalu, vědomě a v uvolněné atmosféře, pocit sytosti si uvědomíte mnohem lépe.

Se zákusky to nepřehánějte

Příliš mnoho tuku a cukru játra spíše zatěžuje. Nenuťte je proto k vrcholovým výkonům pravidelně. Místo dezertu si dejte jako zákusek raději bílý jogurt s čerstvým ovocem.

S léky opatrně

Další důležitý tip, jak očistit játra – užívejte volně prodejné léky jen tehdy, když je skutečně potřebujete, protože přemíra léků může játra poškodit.

Nekuřte

Kouření má nespočet negativních důsledků. Co mnozí netuší je, že i játra trpí užíváním nikotinu. Efektivním opatřením je tedy nekouřit.

Teplý obklad

K detoxikaci jater přispívá i horký obklad, který je lépe prokrví. Jednoduše ponořte ručník do horké vody, dobře vyždímejte a přiložte na pravou stranu břicha. Na to položte nahřívací láhev nebo sáček a pevně zavažte dalším ručníkem.

Zdroj: life line






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat