Prostreno.cz

Kombinace citronové šťávy se skořicí nabízí fantastické účinky

Citron je velice zdravý a skořice zrovna tak. Když vmícháte jedno do druhého, získáte dvojnásobnou dávku benefitů. Nebo snad nechcete mít po ruce lék na akné, kašel, bolest kloubů i poruchové trávení?

Skořici má doma takřka každý. A to stejné platí i v případě citronu. Zatímco voňavý prášek je známý svými antimikrobiálními vlastnostmi, kyselý plod se dává zase do souvislosti s detoxikací, rychlejším metabolismem i podporou hubnutí. Co by se ale stalo, kdybyste tyto dvě potraviny smíchali dohromady? Podle příznivců alternativní medicíny to vůbec není špatný nápad, neboť získaná směs patří mezi nejpřínosnější prostředky, které svému tělu můžete dopřát. Jakými účinky naprosto vyniká?

Spása pro bolavé klouby

Lidí, kteří trpí revmatoidní artritidou, jsou miliony. Všichni se pak shodují v tom, že jim bolest a ztuhlost kloubů brání v klidném spánku i vykonávání běžných úkonů. Pokud se tato svízelná problematika týká i vás, vsadit můžete na mocné spojení citronové šťávy a skořice. Tento medikament přináší okamžitou úlevu, neboť působí protizánětlivě, přičemž snižuje otoky. Dopřejte si ho každé ráno před snídaní, do nového dne vykročíte pravou nohou, a to bez bolesti!

Vykašlete se na kašel

Zmíněné léčivo vám hodně pomůže i tehdy, když vás „dostane“ kašel. Nabízí totiž spoustu vitaminu C, který posiluje imunitu a zkracuje trvání infekcí. Také zlikviduje bakterie a viry, zatímco pozitivně zapůsobí na dýchací systém. Mimochodem, klidně si ho naordinujte také při angíně, zabírá více než spolehlivě. Pro kompletní výčet pozitiv je třeba zmínit, že rovněž urychluje spalování kalorií, zachovává bezproblémový chod trávení a navozuje dobrou náladu. Nejen vnitřní použití ale padne na pomyslnou úrodnou půdu. Ve hře jsou totiž i kosmetické přednosti…

Sbohem, vrásky i otravné akné

Když si směsí citronu a skořice budete pravidelně potírat pupínky, s největší pravděpodobností se akné co nevidět zbavíte. Přesně na tuhle červenou patálii je totiž jako dělaná! Ve formě pleťové masky zase zpomaluje tvorbu vrásek, stimuluje regeneraci buněk a poskytuje ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy. Nelze opomenout ani to, že zlepšuje vzhled jizev. I tohle se samozřejmě hodí…

Zdroj: healthyfoodadvice.net





Celkem 38 komentářů

Jana
06.11.2021
Milena
05.11.2021
Květoslava Jadomková
02.11.2021
Pul lzicky skorice, stava z pulky citronu, lzicka medu, polevkova lzice jablecneho octa, pul lzicky mleteho zazvoru a vse promichat ve 3 dcl vlazne vody. Vypit na lacno, alespon 30 min. pred snidani.
01.11.2021

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat