Prostreno.cz

Javorový sirup má překvapivé zdravotní účinky v podobě regulace cholesterolu

Ještě jste pravý javorový sirup neochutnali? A co když vám řekneme, že prospívá srdci, pokožce, trávení i imunitě? Prý také zesiluje efekt užívaných antibiotik a předchází rakovině. Už máte chuť ho vyzkoušet?

Něco, co je husté a opravdu sladké. Ne, teď není řeč o medu, ale o javorovém sirupu. Je pravda, že tato ingredience patří mezi tradiční severoamerické výrobky, nicméně koupíte si ji i u nás, a to skoro v každém supermarketu. Ještě jste si ji nepořídili? Ale to je škoda!

Poklad, který tělu svědčí

Sirup, jenž se získává z mízy javoru cukrodárného, dodává studeným i teplým pokrmům zajímavou chuť. Přidává se nejen do čaje a kávy, ale i marinád, k masu, do dezertů, salátů a omáček. A teď si představte, že kromě kulinářské všestrannosti nabízí i fantastické zdravotní výhody. Jak vám tahle „medicína“ může prospět?

Vzpruha pro imunitu

Toto ochucovadlo se může pochlubit obsahem přirozené vlákniny, která povzbuzuje růst „hodných“ střevních bakterií, čímž nepřímo posiluje imunitní systém. Zároveň zprostředkovává látky, jež potlačují chronický zánět. Ten bývá strůjcem mnoha chronických komplikací, jako je například revmatoidní artritida, Alzheimerova choroba nebo rakovina.

Nečekaný přítel antibiotik

Studie, kterou uskutečnila kanadská McGillova univerzita, prokázala, že tato přísada výrazně vylepšuje efekt antibiotik. A to je hodně slibná prognóza! Ovšem její „užívání“ má velice příznivý vliv i na pokožku, neboť přítomné antioxidanty chrání kožní buňky před devastujícím působením škodlivých volných radikálů. V podstatě tak tekutá javorová dobrota zpomaluje stárnutí i tvorbu vrásek.

Regulace cholesterolu

Zmíněné antioxidanty pomohou i jinde a jinak. Odborníci se domnívají, že ty, jež se nacházejí v tomto sirupu, přispívají k prevenci srdečních chorob, neboť regulují cholesterol a normalizují krevní tlak. Zní to jako další důvod, proč toto sladidlo nenechávat v obchodě bez povšimnutí?

Zdroje: healthdigezt.com, puremaple.co.uk, wikipedia.org






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat