Prostreno.cz

Oslaďte si život kosovým sirupem

Jste příznivcem kokosů? Pak si kromě kokosového oleje, mouky a vody pořiďte i sirup. Ten je všestranným kuchyňským pomocníkem, který příznivě ovlivňuje kvalitu pokožky, přičemž působí proti infekcím a podporuje trávení.

Pokud chcete žít dlouho, šťastně a v plném zdraví, jednou z věcí, které byste se podle odborníků měli ze zásady vyhnout, je rafinovaný cukr. Naštěstí existuje nepřeberné množství jiných alternativ, díky kterým si na tohle sladidlo, jež podle výzkumů souvisí s mnoha civilizačními chorobami, ani nevzpomenete! Co třeba tahle exotická varianta?

Ochucovadlo s tropickou vůní

Kokosový sirup se získává nařezáváním kokosového okvětí, z něhož se následně sbírá nektar. Ten je se vší pečlivostí zahříván, čímž dochází k pozvolnému odpařování vody. Výsledný produkt má krásně zlatavou barvu, hustou konzistenci a chuť s karamelově-kokosovým podtónem. Velice dobře se rozpouští, takže ho lze využít při přípravě horkých i studených nápojů, marinád, zálivek, dresinků, salátů, zmrzlin a dezertů. Co jeho prokázané benefity? I na těch si asi smlsnete!

Lahodný multivitamin na lžičce

Tento nektar podle mnohých expertů obsahuje širokou škálu živin, které tělo k optimálnímu fungování zkrátka vyžaduje. Nalézají ve v něm vitaminy C i B, dále pak hořčík, zinek, železo, vápník a mangan. Ochuzen není ani o aminokyseliny, antioxidanty a enzymy. Toto složení povzbuzuje imunitní systém, příznivě ovlivňuje nervový systém a podporuje trávení. Také prý zlepšuje krevní oběh, působí proti bakteriálním infekcím a omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních onemocnění. Pádné plus navíc? Tahle cizokrajná ingredience má nízký glykemický index! A ještě funguje jako kosmetika. No vážně…

Omlazující vzpruha pokožky

Kdo by se bránil delšímu mládí, viďte? Sirup, pro který se musí vylézt na kokosovou palmu, dokáže stárnutí trochu zpomalit. Jeho tajemstvím je podíl cytokinů, což jsou molekuly zachovávající hydrataci, které pleť navíc hloubkově vyživují. Rovněž se postarají o regeneraci buněk a ochranu před poškozením. Konzumace tohoto přírodního sladidla tedy pokožce v mnoha směrech svědčí.

Zdroje: healthybuilderz.com, medium.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat