Prostreno.cz

Zelený čaj předchází rakovině

Jestli nějaké přírodní léčivo sklízí v boji proti rakovině jeden plusový bod za druhým, pak je to jistě zelený čaj. Když ho budete pít každý den, máte prý o 70 procent vyšší naději, že se vám toto onemocnění vyhne. Okolo jakých dávek se tahle hřejivá prevence točí?

Zelený čaj má skutečně dlouhou historii. Archeologické nálezy ukazují, že se konzumuje více než pět tisíc let. Pěstovat se začal v Indii a Číně, jeho objevení se připisuje mytologickému císaři Šen-nungovi, jemuž se říkalo božský zemědělec a který je považován za zakladatele farmakologie a bylinné léčby. Právě tomuto panovníkovi podle legend omylem spadly do kotlíku při ohřívání vody i lístky čajovníku. Když pak ochutnal výsledek, byl velice překvapen lahodnou chutí i přívalem energie, které se mu dostalo. Bylo tedy jasné, že tento nápoj nebude jen tak ledajaký.

Prostředek se zázračnými účinky

Léčebnými účinky zeleného čaje se odborníci zaobírají neustále. A jejich seznam jako by snad neměl konce. Doposud se zjistilo třeba to, že zastavuje některá neurodegenerativní onemocnění, mezi která spadá například Alzheimerova nebo Parkinsonova choroba. Rovněž neutralizuje volné radikály, předchází poškození buněčných membrán a reguluje škodlivý LDL cholesterol. Taktéž pomáhá tělu využívat tuky jako zdroje energie, čímž podporuje hubnutí. Zároveň působí protizánětlivě, zvyšuje aerobní aktivitu, posiluje imunitu a omezuje pravděpodobnost vzniku diabetu. Bývá však i silným protivníkem rakoviny. A to z něj dělá prostředek zajišťující dlouhověkost.

Zaměřeno na antioxidanty

Vědci se na základě svých výzkumů domnívají, že obsažené antioxidační polyfenoly v tomto čaji zabíjejí rakovinné buňky a zastavují jejich progresi, což je důležitá onkologická prevence. Ani v nejmenším tedy nepochybují o tom, že lidé, kteří ho konzumují pravidelně, jsou touto nemocí nejméně postiženi. Snížení rizika karcinomů ňader, tlustého střeva, prostaty i žaludku se dle jejich názoru dotýká až 70 procent. V jakých dávkách tento účinný přírodní životabudič ale pít? Ženám se doporučují alespoň tři šálky, mužům pak klidně i šest šálků denně.

Zdroje: besthealthmag.ca, wikipedia.org






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat