Prostreno.cz

Lesk vlasů zajistí i domácí prostředky

Postrádají vaše vlasy kromě hydratace také lesk? Řešení problému představuje káva nebo vajíčko. Své léčivé a kosmetické služby nabízí i rozehřátý olej.

Lesk vlasů. Komu za něj poděkovat a čemu jeho nedostatek vyčítat? Pojďme se na jedno i druhé podívat trochu podrobněji. V pokožce hlavy se nachází tisíce vlasových folikulů, které obsahují žlázy uvolňující maz. Přirozeně se vylučující olej hřívu nejenže hydratuje a chrání před nepříznivými vnějšími vlivy, je zodpovědný také za její lesklý a zdravý vzhled. Co když to ale takhle nefunguje?

Příčiny, které se mohou týkat všech

Že hříva neodráží světelné odlesky, to může být vizitka nezdravého životního stylu, nutričních nedostatků a nevhodné stravy. Roli zde hraje i časté barvení, stejně jako nadměrné používání horkých stylingových přístrojů. Fén, žehlička i kulma je tedy nepřítel! Ale nezoufejte, ztráta lesku nemusí být definitivní. Kromě toho, že si trochu pohlídáte příjem vitaminů a minerálů, mohou pomoci i domácí prostředky. Většinu jich máte po ruce!

Vajíčko jako učiněný poklad

Vajíčka jsou tradičním kosmetickým zlepšovákem našich předků. Že skutečně fungují, to potvrzují i četné vědecké studie. Třeba ta, níž se zmiňuje magazín The Journal of Medicinal Food, poukazuje na to, že obsažené peptidy a mastné kyseliny zlepšují kvalitu vlasů, protože se postarají o výživu, hydrataci, lesk i vyšší odolnost. Při přípravě masky smíchejte vajíčko třeba s bílým jogurtem, což usnadní aplikaci. Ideální doba působení se pohybuje okolo deseti minut.

Olej svede divy

Slunečnicový, arganový, mandlový, jojobový, kokosový i olivový. Všechny tyto oleje nežádoucí matnosti kadeří zatnou tipec. Před nanesením je lehce rozehřejte a následně vmasírujte do celé délky. Pokud si to celé chcete usnadnit, vmíchejte malé množství zvoleného „mazadla“ do běžně používaného kondicionéru. I tohle se počítá!

Vsaďte na kávu

Také šálek černého zlata může do vašeho účesu vnést dávku třpytu a záře. Tajemstvím kávy je podle poznatků studie zveřejněné v časopise Skin Pharmacology and Physiology vysoký podíl polyfenolů, bioflavonoidů a dalších prospěšných látek, které hřívu zvlhčují, posilují a zlepšují krevní oběh ve vlasových folikulech. I tento nápoj, pochopitelně náležitě vychlazený, můžete zkombinovat s kondicionérem. Lze ho také využít jako ozdravný oplach před klasickým mytím.

Zdroje: www.emedihealth.com, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29583066/, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12715094/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5804833/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat