Prostreno.cz

Koření na vaření přidejte i do šamponu

Rychlejší růst, rázná stopka lupům, omezení nadměrného vypadávání nebo důkladná očista pokožky hlavy. Tohle všechno chcete? Kmín, pepř i aromatický česnek vám to zajistí!

Po zdravých, lesklých, hustých a kvalitních vlasech touží asi každý. Ani vy nejste žádnou výjimkou? Pokud máte v kuchyni hned několik kořenek s voňavým obsahem, můžete tento sen proměnit v realitu. A docela snadno! Jaké druhy koření lze smíchat s běžně používaným šamponem, což kvalitu i vzhled hřívy hodně vylepší?

Do služby se hlásí kmín

Co by bez kmínu byly třeba takové brambory. Nebo i další pokrmy, do kterých toto ochucovadlo neodmyslitelně patří! Jenže tahle ingredience slibuje zajímavá pozitiva i v jiných sférách. Z četných výzkumů vyplývá, že podporuje a urychluje trávení, přičemž předchází anémii, neboť patří mezi bohaté zdroje železa. Věděli jste, že také chrání tělo před útoky škodlivých volných radikálů a reguluje cholesterol? Kmín má rovněž blahodárný vliv i na váš účes, protože posiluje vlasové folikuly, čímž může uspíšit růst. Zároveň snižuje tvorbu lupů. V jeho případě opravdu platí, že i za málo peněz může byt hodně muziky…

Na scénu přichází česnek

Možná místo čerstvého česneku raději používáte sušený prášek, který dokáže kulinářskou práci značně usnadnit. Tak jistě, ničemu to přece nevadí. Vždyť i v této sypké podobě má česnek antimikrobiální vlastnosti, které z pokožky hlavy vyženou choroboplodné zárodky, jež kštici připravují o krásu a vitalitu. Obsahuje také vitamin C, který se hodí za všech okolností. Tak šup s ním do šamponu, nebudete litovat!

Nejvyšší čas na pepř

Pokud jde o vlasy jako z reklamy, na seznamu pomocných prostředků se ocitá i pepř. A to na vítězných prvních příčkách! Stimuluje totiž krevní oběh a tím usnadňuje transport kyslíku i klíčových živin. Souběžně přispívá k detoxikaci, zabraňuje nadměrnému vypadávání a kadeře celkově revitalizuje a harmonizuje. Oželíte špetku a necháte se unést jeho schopnostmi? Nač zbytečně otálet.

Zdroje: www.naturallycurly.com, www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814608002483, www.nutritiondata.self.com/facts/spices-and-herbs/184/2, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18720171/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4039583/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat