Prostreno.cz

Červené víno může podpořit hubnutí

Sklenka vína jako zeštíhlující pomocník? Ať to zní jakkoli bláznivě, všechno nasvědčuje tomu, že vám při shazování nadbytečných kil skutečně trochu pomůže. Největší zásluhu na tom prý má obsažený resveratrol!

Pravidelný sport, dostatečný pitný režim, vyvážený jídelníček i kvalitní spánek. Všechno tohle má na hubnutí nesporný vliv. Jenže! Kdo může přísahat, že se potí den co den, se vší přísností počítá přijímané sacharidy a pije ještě více vody, než stanoví tabulky? Takových nadšenců zřejmě nebude mnoho. Také propadáte depresi pokaždé, když nemáte čas zajít do posilovny? Zachovejte klid a dejte si víno. I tohle do fitness plánu kupodivu krásně zapadá!

Na dně sklenky není jenom pravda

Víno je oblíbeným nápojem bohů. I mytologické legendy praví, že se na bájném Olympu popíjelo poměrně často, a dokonce mu bylo přiděleno i samostatné božstvo. Preferujete raději to červené? Pak máte v přípravách na plavkovou sezonu asi zvýhodněnou pozici.

Co vinař, to štíhlost sama?

Poznatky studie Washingtonské státní univerzity naznačují, že zmíněný rubínový nápoj jde s hubnutím ruku v ruce. Je to snad nevydařený pokus o vtip? Ale kdeže! Zeštíhlující schopnosti Merlotu, Dornfelderu, Frankovky i Cabernetu Sauvignon odborníci připisují obsaženému resveratrolu, což je podle nich antioxidační sloučenina, jež pomáhá bílé tukové buňky měnit na béžové, které se spalují lépe a rychleji. Nabízí se otázka – kdy a v jakém množství víno konzumovat, aby to přineslo kýžený efekt? Experti ze zmíněné vzdělávací instituce došli k názoru, že ideální načasování je před spaním, přičemž není optimální jedna sklenka, ale rovnou dvě. To je ale informace, že?

Kde ještě hledat resveratrol?

Ještě dřív, než si lahvinku pozdního sběru položíte na noční stolek, byste se možná mohli seznámit i s dalšími zdroji uvedeného resveratrolu. Přece jen se o alkoholu ještě pořád říká, že je metlou lidstva. Za bohaté zprostředkovatele tohoto antioxidačního spojence se logicky považují i vinné hrozny, dále pak borůvky, jahody, hořká čokoláda a překvapivě i arašídové máslo.

Zdroje: www.1mhealthtips.com, www.wsu.edu/press-release/2015/06/18/wsu-scientists-turn-white-fat-into-obesity-fighting-beige-fat/, www.livescience.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat