Prostreno.cz

Díky mandlím štíhlá a fit

Pokud sníte hrst mandlí denně, můžete snadněji zhubnout. Proč jsou mandle tak zdravé?

Mandle a hubnutí? Studie ukázaly, že mandle jsou skvělé jako pomoc při hubnutí, i když obsahují hodně oleje a jejich obsah tuku je až 60 procent. Jak je to možné? Jednoduše! Protože když chceme zhubnout, je naše největší problém chuť na cokoli. Mandle jsou lék  uspokojí pocit hladu a naplňují ho po dlouhou dobu. A ti, kteří se cítí plní, automaticky jedí méně  to je skvělé pro naše zdraví.

Samozřejmě také pomáhá, že mandle mají pevnou strukturu. Musíme jejich kousáním strávit více času než téměř se všemi ostatními sladkostmi nebo slaným občerstvením, jako jsou chipsy nebo slané tyčinky.

Mandle a jejich zdravé složky

Mandle obsahují spoustu vlákniny, bílkovin, minerálů, vitaminy B, E a beta-karoten, kyselinu listovou a nenasycené mastné kyseliny. Tělu poskytuje vápník posilující kosti a železo na tvorbu krve. Dokonce jsou v něm i vzácné stopové prvky jako je zinek, selen a fluor. Těhotné ženy mohou profitovat z obsahu kyseliny listové.

Mandle obsahují mnoho nenasycených mastných kyselin, které mohou regulovat zvýšené hladiny lipidů v krvi a chránit srdce a cévy. Podle studií stačí 60 gramů mandlí denně, aby nás ochránilo před cukrovkou, kardiovaskulárními chorobami a zvýšenou hladinou cholesterolu. Mandle mohou snížit množství inzulinu a snížit hladinu cukru v krvi, což má pozitivní vliv na zdraví srdce.

Mandle mohou dokonce vést ke zlepšení hustoty kostí. Kombinace zdravých tuků a vitaminů je zdravá svačina a podporuje koncentraci.

Mandle jako chytrá svačina

Jezte pomalu, důkladně žvýkejte... Jistě, slyšeli jsme to tisíckrát už jako děti. S mandlemi to opravdu platí, protože jsou obtížně stravitelné. Bez rozsáhlého žvýkání se nedostanete ke zdravým složkám. Konzumujte mandlová jádra s kůrou, protože hnědá kůže obsahuje asi deset procent vlákniny.

Hořké mandle nejezte. Ačkoli malé množství je pro dospělé neškodné, více než pět hořkých mandlí je pro děti život ohrožující.

Mandle ve vegetariánské kuchyni

Vegetariáni používají mandle nejen pro svou dobrou chuť, ale také pro vysoký obsah bílkovin. Konzumace mandlí společně s ovocem obsahujícím vitamín C přispívá k lepšímu využití železa. Mnoho vegetariánů také používá mandlové máslo místo celých semen, které je vhodné nejen jako sladký chléb, ale také na těstoviny a saláty v dresincích a omáčkách. Také mandlové mléko je stále populárnější.

Beauty food

Ne nadarmo je mandlový olej obsažený v mnoha kosmetických přípravcích – je jemný a má hydratační účinek! Vzhledem k tomu, že je velmi podobný našemu kožnímu tuku, olej se rychle vstřebává a naše pokožka je nádherně jemná, hladká a pružná! Kyselina palmitová, kterou obsahuje, chrání pokožku, zatímco kyselina linolová ji hydratuje a změkčuje.

Zdroj: www.fitforfun.com, www.eatthis.com





Celkem 6 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat