Prostreno.cz

Zdravé stravování v kanceláři

V kanceláři je často obtížnější jíst zdravě jako doma. Všude jsou automaty s občerstvením, přestávky na kávu s lahodným pečivem a pohybu v kanceláři také moc nenaděláte. S několika tipy pro zdravé stravování a trochou cvičení dokonce můžete dokonce pár kilo zhubnout.

Mnoho lidí tráví svou pracovní dobu hlavně sezením. Cvičení přichází do úvahy pouze tehdy, když jdete ke kávovaru nebo na toaletu. A jakmile přijde na řadu stres, hned máme po ruce nějakou čokoládovou tyčinku. A to všechno není samozřejmě příliš prospěšné, pokud vám jde o hmotnost a zdravé stravování.

Ale úspěšně zhubnout můžete i v kanceláři  pokud se zaměříte na několik věcí.

Nastavte budík o 20 minut dříve

I když pro vás bude třeba obtížné první dny vstávat o trochu dřív, z dlouhodobého hlediska to sníží hladinu stresu. Pokud si každé ráno nastavíte budík o 20 minut dříve, máte více času na ranní rutinu, můžete si dát vydatnou snídani, přečíst si kapitolu v knize nebo se prostě jen v klidu a beze spěchu připravit. To vám pomůže vyhnout se emocionálnímu stravování vyvolanému stresem.

Schody místo výtahu

Je snadné a lákavé jet ráno výtahem, abyste se dostali do třetího patra. Pro vaši kalorickou rovnováhu je však lepší vyběhnout po schodech. A ačkoli to samo o sobě nepovede ke ztrátě hmotnosti, je to dokonalý doplněk k pravidelnému sportovnímu tréninku a rozeběhnete tím svůj krevní oběh.

Využijte přestávky na procházku

Po obědě je také vhodné ujít pár metrů, i když by to mělo být jen jednou kolem bloku, místo toho, abyste si zase sedli a dali kávu. Tím také uvolníte unavené svaly a zvýšíte duševní výkonnost. Snažte se proto udělat asi 10 000 kroků denně. Vědci se domnívají, že takový pravidelný pohyb je pro tělo přínosnější než běh dvakrát týdně.

Vychutnejte si občerstvení vědomě

Zatímco sedíte před notebookem, sníte balíček sušenek nebo gumových medvídků rychle a ani o tom nevíte. Pokud dostanete hlad, udělejte si čas a dejte si něco malého v kuchyni nebo jídelně. To vám pomůže jíst vědoměji. Zdravou svačinou je například přírodní jogurt s ovocem.

Domácí oběd

Bohužel jídlo v jídelně obvykle příliš nepřispívá ani k hubnutí ani ke zdravé stravě. Proto byste si měli raději nosit vlastní jídlo. To vám dá příležitost připravit si zdravé jídlo, o kterém přesně víte, co je uvnitř.

Pokud máte dostatek času a kuchyň v kanceláři, můžete si během přestávek připravit něco čerstvého. Stejně důležité je nastavit si jasný čas oběda, který můžete denně dodržovat. Tímto způsobem se vyhnete jídlu ve stresu během dne.

Zelený čaj proti chutím

Bez kávy se ráno neprobudíte? Zkuste zelený čaj. Obsahuje také kofein, který vás probudí. Zelený čaj navíc snižuje vstřebávání tuků a zabraňuje chuti na sladké – takže je to ideální nápoj pro udržitelné hubnutí.

Odměna

Samozřejmě si také dopřejte čas na odměnu. Aby se odměna nezvrhla v nekontrolované obžerství, existuje velmi jednoduchý trik. Jednou nebo dvakrát týdně připravte malou misku sladkostí nebo občerstvení, které máte rádi. Můžete si je pak dopřávat po celý den.

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat