Prostreno.cz

Potravinám poškozujícím vlasy vstup zakázán

Sklenka alkoholu, dietní soda nebo zpracované maso. Chcete mít hezké a kvalitní vlasy? Pak tohle z jídelníčku raději zcela vyřaďte! A stejně tak i bílé pečivo, které vám může zadělat i na hormonální nerovnováhu.

Mezi hlavní faktory, které zásadně ovlivňují růst i kvalitu vlasů, patří hormonální změny, věk,  genetika a emoční stres. Odrazí se na nich pochopitelně i to, s jakou láskou a péčí se o ně staráte, s čímž souvisí frekvence chemického barvení, stylingová úprava horkými přístroji i mycí návyky. Zdraví kštice nepochybně závisí i na skladbě jídelníčku, což je něco, co mnoho lidí naprosto podceňuje. Co (ne)jíst, aby se vaše chlouba neproměnila v jedno velké trápení?

Je čas brát stravování zodpovědně

„Naprosto klíčové je zařazení bílkovin a zdravých tuků, jako jsou například omega-3 mastné kyseliny. Navyšte také příjem železa, zinku a vitaminů B, E, C a D,“ doporučuje newyorská registrovaná výživová poradkyně a koučka zdravého životního stylu Sammi Haber Brondo. Podle ní by se mezi položkami vašeho nákupního seznamu měla běžně objevovat vajíčka, dále pak losos, špenát, řecký jogurt, ovesné vločky a luštěniny. Tato specialistka nedá dopustit ani na mořské plody, borůvky, játra, vlašské ořechy, mrkev, houby, burákové máslo, kiwi a červené papriky. A teď z trochu jiného soudku. Jakému sortimentu se v obchodě raději vyhnout?

Alkohol je metla lidstva i krásy

A hned začneme u něčeho ostřejšího. Jak již bylo zmíněno v předchozích řádcích, přísun zinku je pro kvalitní, vitální a lesklou kštici naprosto zásadní. Alkohol o tento minerál ale tělo doslova okrádá, přičemž napomáhá dehydrataci, takže čím méně ho budete pít, tím hezčí účes můžete mít. Alespoň tedy dle názoru Sammi Haber Brondo. Ta varuje i před rafinovaným cukrem ve sladkostech a bílým pečivem, neboť obsažené složky zase brání správné absorpci proteinů a podněcují hormonální nerovnováhu. A to se vlasům vůbec nehodí! Dalším takovým potravinovým zlem jsou dietní nápoje a zpracované maso. Mimochodem, tohle všechno neohrožuje jen hřívu, ale i pokožku.

Zdroje: www.eatthis.com, www.ndtv.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat