Prostreno.cz

Večerní prospěšná sklenice ginu

Místo večerní sklenky vína si dopřejte sklenku ginu. Protože alkoholický nápoj vás nejen omladí, ale i pomůže uzdravit.

Každý alkoholický nápoj – včetně ginu – je pro tělo opojný a jed. Čím více alkoholu pijete, tím více zhoršuje vaše vnímání a tím více ovlivňuje vaše chování. Navíc pokaždé, když pijete alkohol, ničíte své mozkové buňky. Pravidelná, dlouhodobá konzumace alkoholu způsobuje snížení mozkové hmoty a objemu mozku. 100 až 200 gramů alkoholu týdně zkracuje délku života v průměru o půl roku, 200 až 350 gramů o dva roky, více než 350 gramů o pět let.

Kdo pije alkohol do intoxikace (byť jen občas), má zvýšené riziko kardiovaskulárních problémů. Intoxikace alkoholem také zvyšuje riziko mrtvice nebo srdeční arytmie. Gin a jiné alkoholické nápoje si proto dopřejte jen občas a s mírou.

Nicméně, pokud si chcete čas od času dát skleničku, sáhněte raději po ginu. Máme pro vás deset důvodů:

Má detoxikační účinek

Kromě jalovce obsahuje gin další přírodní složky jako koriandr, šalvěj nebo rozmarýn. Zejména jalovec a koriandr stimulují funkci ledvin, což znamená, že toxiny se rychleji odbourávají a vyplavují z těla ven.

Podporuje trávení

Plody jalovce mají nejen detoxikační účinky, ale také podporují trávení. Díky svým složkám je zodpovědný za stimulaci trávicího traktu.

Působí proti stárnutí

Gin and tonic beauty drink: Gin je dokonce dobrý i pro naši pokožku. Nápoj obsahuje antioxidanty, které neutralizují volné radikály v těle a tím zpomalují stárnutí naší pokožky.

Pomáhá léčit nemoci

Již ve středověku se britská armáda chránila proti tropické nemoci malárie každodenní sklenkou ginu s tonikem. Léčebný účinek jalovce se využívá i při kašli nebo plicních potížích. 

Posiluje imunitní systém

Divoká zbraň jalovce! Flavonoidy obsažené v bobuli příznivě působí na kardiovaskulární systém, a posilují tak obranyschopnost organismu.

Může zmírnit sennou rýmu

Nápoje jako pivo a víno mají v důsledku fermentace zvýšený obsah histaminu, který způsobuje a podporuje sennou rýmu nebo celkové příznaky alergie. Proto byste měli v letních měsících sáhnout raději po čistém alkoholu, jako je gin.

Předchází vráskám

Mohou za to opět plody jalovce. Působí antioxidačně a přispívají tak k věčnému mládí. Na zdravé pokožce se tvoří vrásky později a proces stárnutí se oddaluje. 

Pomáhá při nadýmání

Plody jalovce působí také jako přírodní diuretikum. Byliny v ginu jsou známé svými trávicími vlastnostmi. Pokud tedy zjistíte, že máte po večerech nafouklé břicho, měli byste přejít na gin. 

Nejlepší volbou pro diabetiky

Pro studii „Journal of Diabetes Nursing“ byly testovány různé druhy alkoholu a jejich účinky na pacienty s diabetem 1. typu. Jako první přišel na řadu klasický „Gin Tonic“. Samozřejmě byste se měli předem poradit s lékařem, ale nízký obsah cukru v ginu nabízí ideální podmínky.

Prodlužuje život

Jak již bylo zmíněno, mírná konzumace ginu údajně snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění a mrtvice. Složky v ginu by navíc měly zabraňovat ucpávání tepen a předcházet tak trombóze a embolii.

Zdroj: www.freundin.de/lifestyle-das-kann-gin





Celkem 3 komentářů

Jiří Uher
13.08.2022
Siraellen
13.08.2022
Olga
09.08.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat