Prostreno.cz

Sklenice vody po jídle pomáhá zhubnout

„Už konečně musím shodit pár kilo," to je čas od času touha snad každé ženy. Děsí vás slovo dieta? Máme pro vás několik tipů pro štíhlejší postavu, po kterých hladovět rozhodně nebudete.

Jezte minimálně 20 minut

K vytoužené postavě je zbytečné mířit drastickými dietami. Můžete si k ní dopomoci malými, ale účinnými drobnostmi během stolování. Dobu jídla si protáhněte co nejdéle. Jezte pomalu, nejlépe 20 minut. Přibližně takovou dobu totiž trvá mozku, aby vám vyslal signál, že jste již nasycení. Pokud jíte rychle a příliš hltáte, zkonzumujete více, než opravdu potřebujete a po jídle se budete cítit zbytečně přesycení. Jídlo si dávejte také na menší talířky. Porce bude vypadat opticky větší a sníte toho méně. Do svého jídelníčku zařaďte chilli papričky, urychlují metabolismus a pomáhají tak při hubnutí.

Půl hodinka cvičení 3krát týdně

Správná výživa dokáže mnoho, ale abychom měli vysněnou postavu, musíme se i trochu zapotit. Se cvičením rozhodně nečekejte na jaro nebo léto, ale začněte cvičit co nejdříve, protože viditelné změny začínají být vidět nejdříve po 5 týdnech, takže čím dříve začnete, tím pro vaši postavu lépe. Během půlhodinky intenzivního tréninku si procvičíte svaly, zpevníte tělo a zrychlíte metabolismus, to znamená, že snadněji spalujete tuky a vaše váha klesá. Zkusit můžete třeba cvičení na bázi kruhového tréninku, kdy je vše uspořádané do kruhu, takže si během 30 minut stihnete zahřát, rovnoměrně procvičit horní i dolní svalové partie těla a protáhnout se.

Sklenice vody

Malý zázrak udělá i sklenice vody, kterou vypijte po každém jídle. Nahrazení kalorických nápojů každý den vodou nebo jinými nekalorickými nápoji, jako je např. bylinný čaj, může mít dlouhodobé výhody při hubnutí. Studie porovnávala ženy, které navštěvovaly 24týdenní program na hubnutí, pily každý den po obědě 250 ml vody a ženy které pily kalorické nápoje. Ve výsledku ženy, které pily vodu zhubly o 13,6 procenta více než ženy ve stejném programu, které po obědě vypily stejné množství dietních nápojů.

Nealkoholická vína ke zdraví a štíhlé linii

Pivo dělá hezká těla,“ zní oblíbený slogan mužů. Pokud ale chcete zhubnout, měli byste si alkohol dopřávat s mírou. Věděli jste, že v jedné lahvi vína je tolik kalorií jako v tučném jídle o třech chodech? Vyzkoušejte dealkoholizovaná vína, která obsahují minimum kalorií. Ta umožňují vychutnat si chuť kvalitního vína a vyhnout se nežádoucímu působení alkoholu. Pokud již dostanete chuť na alkohol, dejte si bílý vinný střik. Tvrdý alkohol byste ale měli omezit na minimum, protože představuje kalorickou bombu. Nevýhodou alkoholu je také to, že po něm máte větší chuť na slané a mastné věci.

Zdroje: názor autora, wikipedie, academic.oup.com/ajcn/article/95/3/555/4578292





Celkem 5 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat