Prostreno.cz

Třešňový džus pomáhá v mnoha situacích

Důležitost pitného režimu není radno podceňovat. Nechcete do něj zahrnout i třešňový džus? Vylepšíte si tím sportovní výkony i spánek. Ale dojde i k úpravě krevního tlaku a útlumu chronických bolestí!

Ačkoli bychom moc rádi jedli pouze čerstvé ovoce, ne vždy je to možné. Naštěstí jsou tu ale kvalitní stoprocentní džusy, které svá specifická pozitiva nabízejí také! Jedním takovým ozdravným občerstvením je třešňová šťáva, kterou se vyplatí pít pravidelně. Jakými způsoby pomáhá?

Lepší sportovní výkon i slibná regenerace

Ať už sportujete několikrát týdně či jen příležitostně, jistě si přejete, aby to bylo co nejefektivnější. A ono bude! Tedy pokud do pitného režimu zahrnete třešňový džus. Podle studie zveřejněné v magazínu Journal of the American College of Nutrition zlepšuje vytrvalostní výkon, což vědci připisují vysoké koncentraci antokyanů. Tyto antioxidanty zvyšují průtok krve ve svalech a navíc podporují jejich následnou regeneraci. Když si dáte sklenici před fyzickou aktivitou, možná pokoříte všechny dosavadní rekordy! Co ještě se tímto nápojem dá ovlivnit?

Krevní tlak tak akorát

Bohatým zdrojem draslíku, který normalizuje krevní tlak, jsou banány, ořechy, luštěniny a listová zelenina. Na seznam hodně štědrých zprostředkovatelů je však nutné připsat i zmíněnou červenou šťávu. Závěry četných studií ji proto považují za tekuté preventivní opatření, které snižuje riziko kardiovaskulárních chorob.

Spása při nespavosti

Naše babičky na nespavost doporučovaly teplé mléko s medem, pro odborníky je zaručeným prostředkem zase třešňový džus. I výzkum publikovaný v časopise European Journal of Nutrition poukazuje na to, že kromě jiných prospěšných látek se v něm nachází také melatonin regulující cyklus spánku a bdění, proto je ideálním večerním drinkem.

Rychlá úleva při artritidě

Pacientům, které sužují bolesti spojené s revmatoidní artritidou, se blýská na lepší časy. Prokázalo se totiž, že každodenní konzumace zmíněného nápoje symptomy této nemoci tlumí, což je projeví už po několika málo týdnech. Tak na zdraví do dna, přátelé!

Zdroje: www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07315724.2020.1713246?journalCode=uacn20, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5872786/, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22038497/, www.academic.oup.com/cdn/article/3/Supplement_1/nzz028.P01-030-19/5517107





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat