Prostreno.cz

Jalovcový olej by v domácích esenciálních zásobách neměl chybět

Když se řekne jalovec, okamžitě si představíte koření na zvěřinu a do svíčkové? No vidíte. Příznivci aromaterapie si vybaví spíše esenciální olej, který čistí vzduch a má i skvělé přednosti v kosmetice.

Vyvoněná domácnost? To je to, oč tu běží! A právě proto tolik tíhneme k esenciálním olejům, kterých zkrátka nikdy nemáme dost. I vy si na tyhle malé lahvičky dost potrpíte? Pak by vás mohl oslovit olej jalovcový, který lze využít i mimo aromalampu. Bude vaším novým oblíbencem? Zde jsou jeho parádní účinky.

Čistička vzduchu, která zbavuje bacilů

Někdo vůni jalovce popisuje jako sladkou, pro jiného bývá spíše ovocná s lehkým nádechem dřevitosti. Tak či tak, udělá vám v domácnosti velikou očistnou službu. Díky svým silným dezinfekčním vlastnostem zbavuje vzduch škodlivých zárodků a patogenů, se kterými rozhodně bydlet nechcete. No to se vám to bude dýchat, panečku!

Pryč s úzkostí a depresí

Na podzim i v zimě trpí špatnou náladou i úzkostnými stavy kdekdo. Mohou za to klimatické vlivy, stále se zkracující dny i nedostatek slunečních paprsků, které podporují produkci vitaminu D. Naštěstí je tu esenciální jalovec! Už po pár minutách inhalace uklidňuje psychiku a navozuje duševní rovnováhu. Mimochodem, zabírá i na nespavost, takže kapičku či dvě klidně nechte spadnout na roh polštáře. Co jeho vnější použití?

Nepřítel akné i rozšířených pórů

Jalovec sám o sobě působí jako mocný antioxidant, což se v péči o problematickou pleť náramně hodí. Pokud tento produkt smícháte s dalším nosným olejem, kupříkladu olivovým či kokosovým, získáte antibakteriální mazadlo, které podporuje hojení i léčbu akné. Bodem navíc je pak to, že zmenšuje rozšířené póry. Tento „krém“ je vhodný i na strie a celulitidu, protože si nebere servítky ani se záněty.

Sbohem, lupy!

Rozředěný esenciální jalovec může pomoci i vlasům, protože zastavuje tvorbu lupů a hřívu celkově posiluje. Také urychluje její růst a bojuje proti nadměrnému vypadávání, čímž jistě nikdo nepohrdne. Nechcete zkusit masáž pokožky hlavy?

Zdroje: www.healthybuilderz.com, www.organicfacts.net





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat