Prostreno.cz

Cévy lze vyčistit pomocí jedlé sody

​Že s jedlou sodou jen uklízíte a čas od času ji pustíte i k vaření? Dejte jí větší prostor a připravte si z ní nápoj na pročištění cév. V kombinaci s petrželí a citrony svede divy!

Dokud všechno funguje, jak má, ani nevíme, že to v těle máme. Týká se to i cév, jimiž proudí krev a tedy i kyslík s potřebnými živinami. Takové zásobování je pro zdraví nezbytné, proto je třeba cévy udržovat čisté a průchodné. Ale copak to jde? Dnes jen horko těžko, stěžují si lékaři!

Jsme nepřítelem sami sobě 

Sedavý životní styl a nedostatek pohybu. Dále pak konzumace alkoholu, kouření, nadbytečné užívání léků a jídelníček plný tučných potravin. To je jen zlomek moderních populačních hříchů, které cévám ani trochu nesvědčí. Dle názoru některých odborníků dochází u většiny lidí k jejich zanesení okolo 40. roku života, ovšem může to být i dříve, vše záleží na životním stylu jedince. A pak se dějí věci…

Nejen srdce bývá ohroženo

Je-li cévní systém narušen, pak ten oběhový nestíhá dopravit kyslík a živiny k jednotlivým buňkám, které tvoří tkáně, z nichž jsou složeny jednotlivé orgány. Není schopen odvádět ani odpadní látky, na základě čehož se krev kontaminuje nečistotami, jako jsou těžké kovy, metabolické zbytky potravy a toxiny. Nejčastějším důsledkem neprůchodných cév není jen zvýšené riziko srdečních chorob, ale i nepřiměřeně vysoká rychlost stárnutí celého organismu. Zjednodušeně řečeno – jde opravdu do tuhého! Pojďte si tedy vnitřní potrubí trochu pročistit. Skvělé účinky přináší nápoj, jehož hlavní složkou je i jedlá soda.

Pár ingrediencí, nulová náročnost přípravy

Jedlé sody budete potřebovat celý sáček. Vždyť když už, tak ať to stojí za to! Nachystejte si ale i kilogram citronů, půl sáčku sušené petrželky a tři litry vody. Že je toho všeho až moc? Ale kdepak, věřte, že to bude akorát. Citrony nejprve důkladně omyjte a namočte do vody, do níž přidáte i tu zmíněnou sodu. Zhruba po hodině je i s kůrou nakrájejte na menší kousky a přisypejte petržel. Směs pak vařte na mírném ohni alespoň hodinu a půl, ovšem pro nejlepší efekt se doporučují tři. Po uvaření a scezení vám zbyde něco okolo litru a půl elixíru, kterého byste měli pít po jednom šálku denně. Samotná konzumace by pak měla probíhat minimálně dva týdny. Cévy budou jako nové!

Zdroj: www.1mhealthtips.com, www.healthline.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat