Prostreno.cz

Se zažloutlými nehty zatočí citron, pomeranč i biotin

Žluté nehty nejsou sexy! Jaké máte možnosti, pokud se rozhodnete je vybělit? Kromě citronu zabírá i pomeranč!

Žluté nehty vznikají hlavně v důsledku plísňové infekce nehtů. Tyto infekce mohou změnit tvar, strukturu a barvu drápků na rukou nebo nohou. Za tím, že nehty nemají přirozený odstín, ovšem může i stát i stárnutí, kouření, používání barevných laků, nedostatek vitaminů A a C či lupénka. Proto byste tento nález měli oznámit svému lékaři. Vzhledem k tomu, že žluté nehty působí neatraktivně, jistě vás zajímá, jak je vybělit.

Rozhodněte se pro možnosti bělení

Můžete si snadno vyrobit svůj vlastní bělící roztok, který dělá zázraky. Experimentujte s jedlou sodou, peroxidem vodíku a přípravky na bělení zubů.

Nevyhazujte pomerančovou kůru

Pomerančová kůra obsahuje velké množství vitaminu C, a právě proto je vynikajícím domácím prostředkem na žluté nehty. Stačí si slupkou třít nehty dvakrát denně. Opakujte pravidelně, výsledky se brzy dostaví.

Zvyšte příjem zinku a biotinu

Konzumujte doplňky stravy nebo zvyšte příjem potravin s vysokým obsahem zinku a biotinu, díky nimž budou vaše nehty lesklé a silné.

Použijte citronovou vodu

Do misky vymačkejte celý citron a přidejte trochu studené vody. Do roztoku ponořte své prsty a za dvě až tři minuty je vyndejte. Prsty nechte uschnout a poté si umyjte ruce. Praktikujte dvakrát až třikrát týdně – do zlepšení stavu.

Vsaďte na vitamin E

Užívání perorálních doplňků vitaminu E spolu s antifungálními léky může přinést příznivé výsledky pro onemocnění žlutých nehtů. Kromě nich se vždy hodí masáž drápků ricinovým nebo mandlovým olejem. To může jemně odstranit žlutou barvu.

Neopomíjejte esenciální oleje

Smíchejte glycerin s několika kapkami esenciálního oleje, jako je levandule, citron, čajovník (tea tree) a mandarinka. Touto směsí masírujte nehty a kůži kolem nich po dobu 10 až 15 minut. Pomocí vlažné vody pak opláchněte. Vaše nehty budou díky tomu bělejší a nebudou se vysušovat.

Dodržujte hygienu nehtů

Jednou týdně dopřejte svým nehtům masáž olivovým olejem, aby byly zdravé a lesklé. Pravidelně je zastřihávejte, vyhýbejte se tmavým lakům na nehty a vždy používejte podkladový lak, který vytváří ochranu proti zabarvení.

Zdroj: www.vanitynoapologies.com, www.healthshots.com, www.wikipedia.org





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat