Prostreno.cz

Přírodní pomocníci při ukrutných bolestech hlavy

Při bolesti hlavy můžete vedle chemie sáhnout po přírodních prostředcích, které máte doma. Jejich účinky vám určitě uleví.

Kofein

To he starý známý způsob – spousta z nás sáhne nejprve po šálku kávy, a pokud nepomůže, teprve jde pro prášky. Ano, kofein si skutečně dokáže s některými bolestmi hlavy poradit, ale pozor, nepřehánějte to s ním! Navíc pokud si na něj navyknete a stanete se závislými, bude vás bolet hlava pokaždé, když si svůj šálek kávy nedopřejete…

Masáž spánků

Jemná masáž v oblasti spánků je dalším starým a osvědčeným způsobem, který zabere v počátcích bolesti hlavy. Pokud máte možnost, můžete jej obohatit o masáž s pomocí vonného oleje, například levandulového.

Aromaterapie

Když už jsme u levandulového oleje – nemusíte jej nutně použít jen k masáži, ale také například do aroma lampy. Levandule není jediným lékem na bolesti hlavy. Pomoci dokáže i mátový olej nebo citrusová vůně (závisí na povaze bolesti a preferencích každého z nás).

Hlava v chladu, tělo v teple

Jak nám naše maminky a babičky pomáhaly od bolesti hlavy, když jsme byli malí? Studeným obkladem na čelo. A protože je to způsob prověřený generacemi, rozhodně bychom ho neměli ignorovat! Nicméně pozor, zbytek vašeho těla by měl být v teple!

Tma

U bolestí migrénového typu je typická přecitlivělost na světlo. Pokud vás tedy postihne takováto bolest hlavy, určitě se snažte zůstat co nejvíce ve stínu – zatáhněte závěsy, zhasněte, rozhodně se vyhněte televizi, počítači a dalším spotřebičům vydávajícím světlo!

Sůl

Je nad zlato nejen při vaření, ale také v začátcích bolestí hlavy. Pokud si při prvních příznacích dopřejete pořádně slané jídlo (např. chipsy), můžete bolest zmírnit.

Zdroj: www.newscientist.com/article/2101015-does-eating-more-salt-prevent-migraines-and-severe-headaches/, www.menshealth.com/nutrition/a19531525/sodium-increases-headaches/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat