Prostreno.cz

4 triky, jak bojovat proti stresu v práci

Schválně, kdy naposledy jste v práci prožili den, kdy vás nic netrápilo a nestresovalo? Většina z nás už si nejspíš ani nepamatuje. Výskyt stresových situací v práci samozřejmě neovlivníme, ovšem můžeme ovlivnit svou vlastní reakci na ně.

Následující tipy vám poradí, jak i uprostřed všeho pracovního shonu najít klid a vyrovnanost (alespoň na chvíli, něco jako první pomoc).

1. Prostředí

Pokud jen trochu můžete ovlivnit své pracovní prostředí, máte vyhráno. Uspořádejte si jej tak, aby vám bylo příjemné a cítili jste se v něm dobře. Nemusíte si z kanceláře rovnou vytvořit druhý obývák (zaměstnavatel by pro to asi pochopení neměl), ale i živá rostlina na stole dokáže pro dobrý pocit zázraky!

2. Vůně

Aromaterapie dokáže se stresem zatočit docela spolehlivě. Ne že by vám většina zaměstnavatelů (a kolegů) tolerovala na stole aromalampu, ale například lahvička levandulového oleje, ke které v případě potřebu můžete přičichnout, pomůže zklidnit vaše nervy úplně stejně.

3. Dobroty

Zajídat stres není z dlouhodobého hlediska dobrý nápad, ale pokud vám tečou v práci nervy, nebojte se nějakou tu dobrotu slupnout. Ideální jsou oříšky nebo mandle (obsahují hořčík, který je při stresu důležitý). A kvalitní čokoláda vlastně také není k zahození…

4. Žvýkačka

Stres můžete obrazně řečeno (a vlastně i doslova) vyžvýkat. Bylo prokázáno, že lidé ve stresu, kteří sáhli po žvýkačce, měli ve slinách nižší hladinu stresových hormonů. Možná se žvýkání nehodí při každé situaci, ale když budete moci, nezdráhejte se!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat