Prostreno.cz

Slabé chvilky, kdy při dietě rádi hřešíme

Každý, kdo se někdy snažil zhubnout, moc dobře ví, že je k tomu potřeba i pevná vůle. Ovšem ta bývá zároveň nejslabším článkem naší snahy. Jak si hubnutí usnadnit? Stačí málo...

Kdy nejčastěji dojde k nalomení našeho odhodlání dodržovat zdravý životní styl, díky němuž zhubneme? A jak tyhle „slabé chvilky“ naší silné vůle řešit? Poradíme vám!

Slabá chvilka č. 1: Mám hroznou chuť na sladké!

Pro spoustu lidí je nepřekonatelná chuť na sladké bodem zlomu, kdy opouštějí svá předsevzetí a ze zoufalství kupují celou bonboniéru, kterou na počkání spořádají. Raději těmto chutím předejděte. Jednak si občas nějaký ten kousek sladkého dopřát můžete (ovšem mluvíme tady o jedné dvou kostičkách kvalitní čokolády, ne celém balení bonbónů), jednak si můžete sladké jídlo dopřát k snídani. Oslaďte si ovocnou kaši medem, přidejte čerstvé ovoce a nemusíte mít výčitky svědomí! Není ani žádný zločin, když si jednou za čas dáte ke snídani kus koláče od babičky.

Slabá chvilka č. 2: Jsem po práci tak unavená/unavený, že už nemám sílu jít cvičit!

Schválně, jakou nejčastější výmluvu k odložení návštěvy posilovny nebo běhání (případně cvičení doma) používáte? Málo času, únava, starost o rodinu... To budou asi nejčastěji skloňované důvody. Co z toho vyplývá? Že večer není na pohybové aktivity zrovna ideální. To ale rozhodně neznamená, že na cvičení rezignujete. Prostě jen musíte najít jinou denní dobu. Není žádným tajemstvím, že nejlepší je cvičit ráno. Jistě, znamená to, že budete vstávat o něco dříve, ale na druhou stranu získáte bonus v podobě nastartovaného metabolismu a tím pádem lepšího spalování tuků.

Slabá chvilka č. 3: Když ty porce jsou tak malé, za hodinu mám zas hlad!

Pokud jste se rozhodli zmenšit si například porce jídla k večeři (což je samozřejmě dobrou cestou, pokud ovšem víte, že jste jedli zbytečně mnoho), je dost dobře možné, že si vaše tělo bude na snížený příjem potravy zvykat déle a bude vás „přemlouvat“, abyste mu dodali porci, na kterou je zvyklé. Snažte se svůj žaludek (respektive mozek) trochu obelstít – krájejte si jídlo na malá sousta (a tím myslíme opravdu malá) a každé pečlivě rozkousejte. Tak získáte pocit, že jste toho spořádali spoustu a nedostanete tak brzy zase hlad.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat