Prostreno.cz

Svátky jídla bez zbytečných centimetrů navíc

Tak schválně, kolikrát už jste si něco podobného před vánočními svátky říkala? A kolikrát se nakonec vaše předsevzetí rozplynulo nad tácky s cukrovím a domácím bramborovým salátem? Zkuste to letos jinak!

Vánoce jsou – kromě jiného – i svátky jídla. Prakticky od rána do večera jsme obklopeni dobrůtkami, kterým nedokážeme odolat. Jenže lehce se pak stane, že po svátcích nedopneme zip na svých oblíbených kalhotách. Jak se tomu letos vyhnout?

Zkuste si slíbit, že o nadcházejících svátcích nebudete…

…okolo sebe vršit mísy s cukrovím.

Cukroví nemusí být během Vánoc na stole. Plné tácy slaďoučkého pečiva nás jen pobízejí k neustálému ujídání. Takže je letos pěkně schovejte. Na stůl pak naaranžujte menší talíře cukroví jen například ke kávě nebo po jídle. Jinak je pěkně uklízejte někam mimo dosah.

…ignorovat svoji postavu.

Pokud celý rok trávíte snahou o zhubnutí nebo udržení si postavy, nepoužívejte Vánoce jako nějakou výmluvu, abyste mohla přestat. Zapomeňte na přejídání a válení se u televize. Jistě, nikdo neříká, že si musíte odepřít štědrovečerní večeři v podobě kapra se salátem, ale to neznamená, že byste ho měla sníst tunu! Zkrátka pamatujte, že Vánoce automaticky neznamenají povolení pro nezdravý život.

…jen ležet u televize.

Spousta z nás si chce o Vánocích pořádně odpočinout. Jenže to se v hlavách mnoha z nás rovná polehávání u televize. Chyba. Využijte svátky k odpočinku aktivnímu a věnujte se pohybu! Nikdo neříká, že musíte zdolat rekord v jízdě na běžkách, ale určitě vyrazte každé odpoledne na procházku. I takový pohyb nám prospívá!

…vyšilovat z každé maličkosti.

Říká se, že Vánoce jsou svátky klidu. Ovšem realita je často úplně jiná. Vánoce dokáží být nepěkně stresujícím obdobím. Všechen ten úklid, nákupy, vyvařování, organizování rodiny, objíždění příbuzných… Spousta žen má sklony mnohem více jíst a špatně spát, když je ve stresu. A to naší postavě (nemluvě o zdraví) rozhodně nepomáhá!

…ochutnávat vše, co se nám dostane pod ruku.

Ať už se jedná o olizování lžíce, kterou jsme míchaly krém, nebo ochutnávání každého druhu cukroví, které nám kde nabídnou, ochutnáváním dodáváme našemu tělu spoustu kalorií navíc! Držte se trochu zpátky!

…odměňovat se tak často jídlem.

Spousta z nás má tendenci odměňovat se stres, který jsme musely vytrpět, nebo práci, kterou jsme odvedly. A nejčastěji se – vzhledem k prázdné peněžence po nakupování vánočních dárků – odměňujeme v tomto období jídlem. Pamatujte, že to není nejlepší řešení! Zkuste zapřemýšlet, co dalšího vám dělá radost, a zaměřte svou pozornost správným směrem!

Zdroj: názor autora - celý článek





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat