Prostreno.cz

5 pomocníků na pokažené zažívání. Co zařadit do jídelníčku?

Trápí vás často potíže, jako jsou například zácpa, nepravidelné vyprazdňování nebo plynatost? Pak dříve, než se vydáte do lékárny, vyzkoušejte některého z následujících přírodních pomocníků!

Napravit zažívání totiž dokáží následující pomocníci z oblasti ovoce. Zařaďte je do svého jídelníčku!

1. Jablka

Kromě toho, že jsou bohatá na vitaminy a minerály, působí díky vysokému obsahu vlákniny proti zácpě. A zdravému zažívání pomáhají i látkou pektin, již obsahují.

2. Banány

Patří k jedněm z nejvyužívanějších plodů, pokud trávení nefunguje tak, jak by mělo. Nejenže jsou bohaté na vlákninu, ale také obsahují velké množství draslíku, který příznivě reguluje zažívání.

3. Papája

Tohle v našich krajinách stále ještě exotické ovoce je pro lidi trpící špatným zažíváním úplný poklad. Díky látkám, jež obsahuje, napomáhá trávení bílkovin a tím i lepší funkci střev.

4. Rajčata

Ano, rajčata patří mezi ovoce, a proto si zaslouží i místo v našem seznamu. Navíc obsahují již zmíněný draslík, který pozitivně reguluje zažívání, ale i hořčík a lykopen. A to je pro zdravé trávení ideální kombinace (o vitaminech a minerálech ani nemluvě).

5. Ananas

Nejenže je plný vitaminů, minerálů a antioxidantů, ale obsahuje i enzym bromelin, který podporuje zažívání a působí protizánětlivě.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat