Prostreno.cz

4 maličkosti, které vám zaručí sladký spánek

Všichni víme, že bychom měli mít kvalitní matraci, vyvětranou ložnici a pravidelný „spací režim“, abychom se vyspali opravdu dorůžova. Ale občas je dobré pamatovat i na další zvyky, které nám zajistí, že budeme spát kvalitním a osvěžujícím spánkem.

Mezi takové maličkosti například patří i...

...omezit dávku kofeinu.

Nemyslete, že náš spánek ovlivňuje pouze káva, kterou vypijeme bezprostředně před spaním. Omezit či lépe rozvrhnout konzumaci kofeinu bychom měli po celý den – ideální je vypít poslední šálek po obědě, pak už si dopřávejte bezkofeinové nápoje.

...nenacpat se k večeři.

Už naše maminky říkaly, abychom na noc nejedli nic těžkého, že se nám budou zdát ošklivé sny. A měly pravdu, těžká večerní jídla skutečně kvalitu spánku významně snižují. Proto z večeře udělejte nejlehčí jídlo dne.

...snížit spotřebu alkoholu.

Sklenička na dobrou noc? Kdepak! Tedy jedna nevadí, ale ty další už spánek narušují. I když třeba po bujaré oslavě usnete jako nemluvně, ve vašem těle se kvůli spoustě alkoholu namíchá takový koktejl hormonů, že budete spát velmi lehce a budete se v noci budit.

...nebrat si starosti do postele.

Tohle je asi nejsložitější pravidlo. Jak zastavit před spaním mozek, aby se přestal strachovat kvůli všem těm starostem a stresu, co máme? Zkuste jeho pozornost odvést někam jinam, myslete na hezké věci nebo si před spaním čtěte něco lehkého, příjemného.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat