Varovné signály těla závislého na kofeinu

Jste závislí na svém ranním šálku, odpoledním šálku i večerním šálku kávy? Pokud budete při čtení následujících řádků s většinou napsaného souhlasit, pak je to jasné – jste závislí na kofeinu.

A jak že se tato závislost projevuje? Třeba následujícími pěti znaky:

Když si nedáte svůj šálek kávy, začne vás bolet hlava

Jste zvyklí, že si například v deset dopoledne dopřejete kávu, ale jste příliš zaneprázdnění a nestihnete si ji uvařit. Do hodiny začnete bojovat s úpornou bolestí hlavy (podobá se bolesti hlavy z dehydratace). I to je znak závislosti na kofeinu.

Nedá se s vámi vydržet, dokud si nedáte kávu

V tu okouzlující a usměvavou osobu, kterou bezpochyby jste, se proměníte teprve tehdy, když do sebe dostanete první šálek kávy. Do té doby se před vámi všichni raději schovávají. Výkyvy nálady (a především pak její stabilizování po kávě) rovněž souvisejí se závislostí na kofeinu.

Zatímco dříve vám stačil jeden šálek, dnes potřebujete dva

Neustálé zvyšování počtu šálků s kávou (nebo přidávání lžiček do hrníčku) je jasným dokladem závislosti – vaše tělo už si vytvořilo na určité množství kofeinu toleranci a potřebuje ho víc a víc.

Bez kávy se nedokážete soustředit

Pokud potřebujete k práci, jež vyžaduje vaši pozornost, kávu, pak jste nejspíš závislí na kofeinu.

Jistě, mohli byste přestat, ale…

Bez šálku (šálků) kávy si život neumíte představit – a ani si ho představovat nechcete. I když jste přesvědčeni, že byste kávu klidně mohli ze svého života vyškrtnout, v koutku duše tušíte, že by vás to stálo mnohem víc sil, než dokážete přiznat. 

Zdroj: https://www.coffeeandhealth.org/topic-overview/caffeine-and-dependence-2/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat