Buďte i na podzim plní energie bez tuny kofeinu

Podzimní plískanice, krátké dny, měnící se počasí, to všechno může přispívat k silné podzimní únavě. Jak si uchovat potřebnou energii, aniž bychom zněkolikanásobili svou denní dávku kofeinu?

Pusťte světlo do bytu

Ačkoli už se na podzim nerozednívá tak brzy jako v létě, měli byste se snažit využít co nejvíce paprsků, které podzimní slunce nabízí. Proto brzy po rozednění vytáhněte závěsy a pusťte do bytu přirozené světlo. Nastartujete přirozené vnitřní hodiny a doplníte energii.

Otužujte se

Ačkoli pro spoustu z nás je představa chladivé ranní sprchy rovna scéně z hororu, dejte otužování šanci! Na celý den vás dokonale probudí (a navíc posílíte imunitu, což se před zimou víc než hodí).

Smějte se

Život je těžký už sám o sobě, tak si jej neznepříjemňujte! Naopak se snažte najít takovou činnost, která vám vykouzlí spolehlivě úsměv na tváři. Může to být komedie v televizi, zábavná kniha, odpoledne s dětmi na hřišti… Hlavní je smích, nikoli způsob, jakým ho dosáhnete!

Vyměňte kofein za zdravé sacharidy

Ačkoli vás kofein na chvíli nakopne, skutečnou energii tělu nedodá. Tu mu dodají složité sacharidy. A tak sáhněte raději po hrstičce oříšků, plátku celozrnného chleba s avokádovou pomazánkou apod.

Koukejte na kočky

Určitě už na vás na internetu „vykouklo“ nějaké to zábavné kočičí video. Tak až se to stane příště, podívejte se na něj! Je vědecky dokázáno, že kočičí videa okamžitě zlepšují náladu a hlavně člověka nabíjejí pozitivní energií!

Sáhněte po žvýkačce

I když je bez cukru, energii vám zaručí lépe než jakákoli sladkost. Žvýkání totiž podporuje krevní oběh a tím dodávku kyslíku do mozku, zvyšuje soustředění a zlepšuje náladu. Kam se hrabe káva.

Nalakujte si nehty narudo

Rada pro dámy – červená je barvou ohně, energie, vášně. Tak ji mějte stále u sebe. Kde? No přeci na nehtech! Nejenže si zajistíte přísun energie, ale ještě budete vypadat skvěle (a to taky náladu nezkazí, co říkáte).

Zdroj: https://www.yogiapproved.com/life/fall-season/, https://www.bepure.co.nz/blogs/news/7-ways-stay-energised-this-autumn






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat