Nezdravé spodní prádlo škodící intimním partiím

Na naše intimní zdraví má vliv celá řada faktorů, jako je především hygiena. Věděla jste ale, že o něm může do značné míry rozhodovat i to, jaké nosíte spodní prádlo? Kterými kousky svým intimním partiím škodíme nejvíc?

Stahovací prádlo

Nejenže se na něj vztahují problémy z předchozího bodu, ale stahovací kalhotky navíc omezují krevní oběh v pánevní oblasti. Kromě toho mají ženy, jež tyto kalhotky nosí, tendenci odkládat návštěvu toalety (svlékání a navlékání prádla je docela výkon), čímž přispívají ke vzniku potíží s močovými cestami.

Příliš těsné kalhotky

Nejenže nevypadá esteticky, pokud se nám pod svrchním oblečením rýsují zářezy kalhotek, které navíc „vytlačují“ špíčky, ale těsné prádlo dokáže způsobit otlačeniny a drobné oděrky intimních partií, které mohou přerůst v nevzhledné zarudnutí a nepříjemné podráždění.

Syntetické či hedvábné kalhotky

Prádlo by mělo být především prodyšné. A tuto vlastnost výše uvedené materiály bohužel nesplňují. Lepší je vsadit na bavlnu, která našim intimním partiím dovolí „dýchat“, takže se nemusíme bát zvýšeného vlhkého prostředí a bakteriálních či kvasinkových infekcí.

Tanga

Kalhotky tanga jsou bohužel velmi častou příčinou nejrůznějších vaginálních infekcí. Jsou totiž skvělým transportním prostředkem bakterií z anální do poševní oblasti. Nesedí na místě, čímž vesele šíří bakterie. Nicméně to neplatí u všech – pokud vám tanga vyhovují a našla jste ten správný tvar, díky němuž nekloužou, klidně je noste.

Noční kalhotky

Spíte v kalhotkách? Pak byste svůj zvyk měla přehodnotit. Jak jsme již psali výše, oblast intimních partií by měla co nejvíce „dýchat“. A protože chození naostro během dne není většinou možné (tedy pokud nejste doma a nemáte delší sukni), dopřejte si ho alespoň v noci.

Žádné kalhotky

Pokud si ráda vyrazíte bez kalhotek, pak pamatujte, že byste nikdy neměla být naostro pod kalhotami. Nejenže budou vaše intimní partie celý den vystaveny mechanickému tření kalhot, před kterým je chrání právě spodní prádlo, ale navíc si kalhoty – na rozdíl od kalhotek – neměníme každý den, takže by vám mohlo hrozit zvýšené nebezpečí infekcí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat